«Σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες, αναμένουμε και το ραντεβού για την σύσκεψη σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών καβάλας  Θέμης Καλπακίδης

Σε  εξέλιξη είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών  στα Τενάγη Φιλίππων και στο Ζυγό  σε ότι αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης.  Χθες επρόκειτο στο Συμβούλιο της Επικρατείας  να εκδικαστούν οι ενστάσεις των αγροτών κατά του αγωγού ΤΑΡ, αλλά τελικά η υπόθεση πήρε αναβολή για τον Ιανουάριο 2017….  Ο κ. Καλπακίδης έκανε δηλώσεις λίγη ώρα πριν αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της περιοχής από όπου είναι σχεδιασμένο να διέλθει ο αγωγός….

«Δεν γνωρίζω τι θα γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) (σ.σ. χθες επρόκειτο να εκδικαστούν οι ενστάσεις των αγροτών) και αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι η υπόθεση μάλλον δεν θα συζητηθεί και θα υπάρξει και άλλη αναβολή από την πλευρά των ενδιαφερομένων. Θα είναι η 4η ή 5η αναβολή, μιας προσφυγής που κατατέθηκε από τον Ιανουάριο του 2014 ακόμη. Πραγματικά έχουμε χάσει τον λογαριασμό.

Μιλάμε για προσφυγή αγροτών και πιο συγκεκριμένα είναι 4 προσφυγές, δύο από την Καβάλα, μια από τις Σέρρες και μια από το Δοξάτο. Οι τρεις προσφυγές των Σερρών και της Καβάλας έχουν να κάνουν με την Περιβαλλοντική Μελέτη και του Δοξάτου αφορά τη διαβούλευση. Αυτές τις έχουμε κάνει όλες μαζί, των Σερρών και της Καβάλας σχεδόν μαζί κατατέθηκαν και ακούγεται ότι όλες θα αναβληθούν. Υπάρχουν πίνακες που αναρτούν το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και από εκεί μας έχουν ενημερώσει ότι θα πάρουν αναβολή. Αυτά ακούμε, αυτά ξέρουμε».

ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ

Ο κ. Καλπακίδης πρόσθεσε πως «Εμείς πάντως θέλουμε να εκδικασθεί για να τελειώνουμε. Από την πλευρά μας, οι αγρότες ή το υπουργείο δεν έχουμε κάποιο λόγο για να μπορέσουμε να πάρουμε αναβολή. Εμείς ξέρουμε ότι η άλλη πλευρά ενδιαφέρεται αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ο αγωγός θα ζητήσει την αναβολή. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι το ενδιαφέρον υπάρχει από την πλευρά των Αρχών που θέλουν να μελετήσουν καλύτερα την υπόθεση.

Όσο για την επικείμενη σύσκεψη αναφορικά με τον αγωγό ΤΑΡ γνωρίζω ότι γίνονται κάποιες επαφές προκειμένου να βρεθεί μια βολική ημερομηνία ώστε να μπορέσουν να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί που πρέπει και να κάνουν την σύσκεψη ως πρέπει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση