Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη λειτουργία του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την λειτουργία του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Θανάση Μητρόπουλο υπάρχουν κάποια προβλήματα που είναι σε φάση επίλυσης.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «υπάρχει μια διαδικασία αυτήν τη στιγμή. Υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν αλλά θεωρώ ότι σιγά- σιγά τα ξεπερνάμε. Μία πρώτη απόφαση που έχει πάρει αυτήν τη στιγμή η Διοικούσα Επιτροπή είναι ότι όλο το Διοικητικό προσωπικό επανατοποθετείται στις θέσεις τις οποίες κατείχε, πριν γίνει η συγχώνευση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Άρα, λοιπόν, οι προϊστάμενοι, οι διευθυντές, όλοι και στα τρία ΤΕΙ, παραμένουν εκεί που ήταν. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό κατ’ αρχήν. Θα δούμε τώρα πώς θα υλοποιηθεί περαιτέρω.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι πολύ σύντομα θα προκηρυχθούν οι εκλογές για τους προέδρους των Ιδρυμάτων και αμέσως μετά για τους κοσμήτορες. «Χτίζεται» σιγά- σιγά- σιγά και το site σε ό,τι αφορά τα τμήματα εδώ στην Καβάλα. Και επίσης βγήκαν και οι αντιστοιχήσεις. Τα δικά μας τμήματα είναι αντιστοιχισμένα με όλα τα αντίστοιχα τμήματα των Πανεπιστημίων και στην Καβάλα και στη Δράμα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι προς τη θετική κατεύθυνση».

ΤΜΗΜΑΤΑ

Για τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν είπε ότι «δεν έχουμε καμία αλλαγή. Θα λειτουργήσει το τμήμα Φυσικής- Χημείας και Πληροφορικής για το 2019-20. Είναι αντιστοιχισμένα με τα αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημίων Χημείας- Φυσικής και Πληροφορικής. Θα λειτουργήσει στην Καβάλα το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και το Λογιστικής και Χρηματο-οικονομικής το οποίο είναι επίσης αντιστοιχισμένο με αυτά του Πανεπιστημίου όπως είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Νομίζω ότι κι εδώ είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης, εμείς έχουμε σηκώσει το site του τμήματος Χημείας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο. Μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν χημεία στην Καβάλα να μπουν να το δουν».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Με τα οικονομικά θέματα του νέου Πανεπιστημίου είπε ότι «δεν έχουν βελτιωθεί και θεωρώ ότι εξαιτίας της προσπάθειας που γίνεται για την ενοποίηση, τα πράγματα είναι μετ’ εμποδίων. Προσπαθεί να γίνει μια ενοποίηση των ΑΦΜ όλων των Ιδρυμάτων που συνενώθηκαν, τα οικονομικά δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως. Επίσης και οι έκτακτοι που θα πάρει το Ίδρυμα θα είναι γύρω στους 20 που νομίζω ότι δεν επαρκούν για αν συντηρηθούν μερικά τμήματα. Νομίζω ότι υπάρχει πολλή δουλειά, έτσι ώστε να δούμε κατά πόσο κάποια τμήματα έτσι όπως σχηματίστηκαν και δεν είχαν πολλούς καθηγητές, ή δεν είχαν καθόλου, πώς θα λειτουργήσουν. Αυτό είναι μία πρόκληση για τα κατά τόπους τμήματα. Εδώ στην Καβάλα δεν έχουμε κανένα τέτοιο πρόβλημα. Όλα τα τμήματα είναι υπερπλήρη, έχουμε καθηγητές, έχουμε προσωπικό και υποδομές. Είναι όλα έτοιμα. Εμείς είμαστε απολύτως έτοιμοι να υποδεχθούμε τους νέους φοιτητές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *