Σε εξέλιξη η διαδικασία για την επέκταση του ΧΥΤΑ

Σύσκεψη για τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και τις διαδικασίες επέκταση του πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Καβάλας, έργο με εξασφαλισμένη πίστωση 8.5 εκ. ευρώ. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Καβάλας κ. Ευαγγελία Δρακονάκη σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν φτάσει στο τέλος και ετοιμάζονται να πάρουν το πράσινο φως για την δημοπράτηση του έργου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το θέμα της επέκτασης του ΧΥΤΑ είναι μια διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είχε συνταχθεί μια μελέτη γι’ αυτήν την επέκταση και μέσα σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια προσπαθούμε και καταφέραμε να ενταχθούμε για να μας δώσει η Περιφέρεια περίπου 8,5 εκατομμύρια έτσι ώστε να υλοποιήσουμε το μεγάλο έργο το οποίο θα δώσει μία τρομερή ανακούφιση στη ζωή του ΧΥΤΑ. Ένα έργο το οποίο έχει να κάνει με την επέκταση αυτού για να μπορέσει να γίνεται η εναπόθεση των απορριμμάτων από τους τρεις δήμους με ασφάλεια και συνάμα μέσα από τους περιβαλλοντικούς όρους επιτάσσεται στην ουσία και η αποκατάσταση υφιστάμενου ΧΥΤΑ. Όλα αυτά μ’ ένα χρονοδιάγραμμα ζωής περίπου 4 ετών έως ότου να λειτουργήσει και ένα άλλο έργο το οποίο διεκδικούμε, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), δηλαδή το εργοστάσιο σκουπιδιών, για να αλλάξει μορφή πλέον επάνω στο εκκλησάκι να μιλάμε για ΧΥΤΗ έναν χώρο δηλαδή απόθεσης υπολειμμάτων των απορριμμάτων κι όχι κάθε αυτό των απορριμμάτων».

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018

Πρόσθεσε δε πως «Έχουν γίνει οι μελέτες, έχουν κατατεθεί, έχουν εγκριθεί, έχουμε ενταχθεί στο πρόγραμμα. Ακολουθούν οι τυπικές διαδικασίες οι οποίες χρειάζονται έτσι ώστε να πάρουμε την εντολή δημοπράτησης του έργου. Μετά ακολουθεί η διαδικασία της δημοπράτησης με τις γνωστές χρονοκαθυστερήσεις που προβλέπονται και από την νομοθεσία αλλά νομίζω ότι το νερό θα μπει στο αυλάκι, θα κυλήσει ομαλά.

Μέσα στο 2018 ευελπιστούμε να έχει ξεκινήσει και να έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της δημοπράτησης. Ο οριστικός ανάδοχος θα αναδειχθεί σίγουρα το 2019, όχι νωρίτερα. Είναι ένα επιβεβλημένο έργο για το δήμο Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *