ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε εξέλιξη είναι το θέμα των αναλώσιμων φαρμάκων στην Καβάλα

Σε εξέλιξη είναι το θέμα των αναλώσιμων φαρμάκων στην Καβάλα. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή δήλωσε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος έχει καταγγείλει τη σύμβαση και εκτελείται μόνον το κομμάτι για τους διαβητικούς.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως «όσον αφορά τα αναλώσιμα είναι ένα πρόβλημα το οποίο ξεκίνησε στις 2 Ιανουαρίου του 2017 με την υπογραφή της σύμβασης των αναλωσίμων από τον προηγούμενο πρόεδρο του Πανελληνίου τον κ. Λουράντο. Μία σύμβαση που δεν είχε προβλέψει καθόλου για το τι θα προκύψει στην εφαρμογή της, μία σύμβαση που δεν υπήρχε στα κομπιούτερ μας καν και στα προγράμματά μας για την εκτέλεση των παραπεμπτικών. Εμείς εκτελούσαμε ως συνήθως στα φαρμακεία βοηθώντας πάντα τους ασφαλισμένους και τον Ιούνιο κάποια στιγμή του 2017 ξεκίνησε να υλοποιείται μέσω των προγραμμάτων μας η εκτέλεση των συνταγών που δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές με πάρα πολύ μεγάλες περικοπές λόγω του συντελεστή πολλαπλασιασμού του λάθος που υπάρχει, που τα 50 ευρώ μπορεί να φτάσουν 5 ευρώ, μπορούν να φτάσουν μέχρι 500 ευρώ το πρόστιμο πολλαπλασιασμού του λάθους των 5 ευρώ. Αν είναι δυνατόν».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Όπως τόνισε «εμείς λοιπόν ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχουμε καταγγείλει τη σύμβαση αυτή πάρα πολλές φορές στον κ. Μπιρσίμη το διοικητή του ΕΟΠΥΥ και προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Βεβαίως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στις 23 Οκτωβρίου κατήγγειλε τη σύμβαση αυτή όσον αφορά τα κομμάτια όλα τα άλλα εκτός από το διαβήτη. Για να μη μείνουν κι οι διαβητικοί χωρίς ταινίες και επειδή θεωρούμε ότι στο κομμάτι αυτό έχει μπει και ένας κόφτης σχετικός με την κατανάλωση των ταινιών, οπότε θεωρούμε ότι αυτό το κομμάτι δεν μας δημιουργεί πλέον ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός από τους τρεις μήνες που έχουν μείνει ανεξέλεγκτοι, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος, γιατί από τον Οκτώβριο ξεκινάει αυτός ο κόφτης που δεν είναι ο φαρμακοποιός υπεύθυνος για τη συνταγογράφηση και τις ποσότητες, οπότε τρεις μήνες θα έχουμε ακόμα πρόστιμο στους συναδέλφους οι οποίοι δεν φταίνε. Άρα εκτελούμε το κομμάτι του διαβήτη, ο Πανελλήνιος έχει δώσει εντολή να μην εκτελούμε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια όσον αφορά συσκευές, που αφορά διαιτητικές τροφές, που αφορά διατροφές των νεφροπαθών, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι, κι αυτά είναι πανάκριβα προϊόντα που μπορεί και το κάθε σκεύασμα να αγγίζει τα 500 ευρώ. Έτσι λοιπόν περιμένουμε να ολοκληρώσουμε την τακτοποίηση της εκτέλεσης χωρίς να είναι υπεύθυνος ο φαρμακοποιός και χωρίς να γίνονται περικοπές με τα πρόστιμα τα τεράστια που μπορεί να αγγίζουν τα 500 ευρώ στο φαρμακοποιό ο οποίος στην ουσία δεν είναι αυτός που φταίει αλλά φταίει το πρόγραμμα που υπάρχει στα προγράμματά μας της σύμβασης αυτής. Πότε θα λυθεί η αναστολή των υπολοίπων προϊόντων δεν το γνωρίζω, αλλά ενημερώνω ότι ακόμα δεν είμαστε σε φάση που να επαναφέρουμε τη σύμβαση για το κομμάτι εκτός του διαβήτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *