Σε διαρκή κινητικότητα ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Τάσος Τσαλδαρίδης

Στις επάλξεις δήλωσε πως βρίσκονται ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Τάσος Τσαλδαρίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο θα προσπαθήσει να υπάρξει βελτίωση στα αγροτικά θέματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαλδαρίδη «Αυτή την στιγμή είμαστε θα έλεγα σε μια περίοδο μάχης όπου ο καθένας υποψήφιος ξεχωριστά αλλά και συλλογικά δίδει το δικό του προσωπικό αλλά και συλλογικό αγώνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να πείσουμε την κοινωνία για αυτά που πρεσβεύουμε, για αυτά τα οποία μπήκαμε σε αυτή την προεκλογική διαδικασία, για αυτά τα οποία πιθανόν στο παρελθόν να είχαμε προσφέρει από κάθε άλλη θέση που μας είχαν τάξει οι συμπολίτες μας ώστε και σε αυτή τη δύσκολη θέση και μάχη να επιχειρήσουμε να προσπαθήσουμε και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούμε και εμείς με τη δική μας παρουσία, θα έλεγα να προσθέσουμε κάτι σε αυτό που λέγεται Καβάλα.

Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που ουσιαστικά και πρωτίστως ασχολούμαι με τον πρωτογενή τομέα. Είναι ένα κομμάτι το οποίο θεωρώ ότι έχω μια πολύ καλή εικόνα. Εκεί εστιάζω την μεγάλη μου προσοχή, εκεί θα έλεγα ότι έχω μια «εξειδίκευση» και νομίζω ότι θα προσπαθήσω και μέσα από αυτή την θέση, αν βέβαια καταφέρω να εκλεγώ να προσθέσω ό,τι είναι δυνατόν σε αυτό που λέγεται αγροτικός πληθυσμός, σε αυτό που λέγεται μόχθος καθημερινός».

ΧΑΛΑΖΙ

Αναφορικά με τις χαλαζοπτώσεις στο Μυρτόφυτο δήλωσε ενήμερος ο ίδιος και πρόσθεσε ότι  «Δεν πήγα γιατί θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή το να πηγαίνουμε εκεί να βρισκόμαστε σε μια τέτοια καταστροφή δεν προσθέτει και πολλά πράγματα.

Και δεν ήταν η μόνη καταστροφή που συνέβη τον τελευταίο καιρό. Είχαμε παρόμοια προβλήματα και με το χαλάζι και στην επαρχία Νέστου, όπως στο Αγίασμα, στις Πηγές, στον Ξεριά, τον Γέροντα, την Χρυσούπολη…. Ένα καιρικό φαινόμενο το οποίο κάποτε το αντιμετωπίζαμε και το βλέπαμε να συμβαίνει μια δύο φορές στα πέντε χρόνια, τώρα διαπιστώνουμε ότι μέσα σε μια καλοκαιρινή χρονική περίοδο το αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά σε περίοδο 1-2 εβδομάδων συνεχώς. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι ο αγροτικός χώρος  ουσιαστικά είναι παραμελημένος και ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια με την υπερφορολόγηση και με όλα αυτά που έχουν επιβάλλει στους αγρότες τελικά έχουν δυσκολέψει την ζωή τους και έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Οι αγρότες δεν είναι οι αγρότες της δεκαετίας του 1950. Έχουν και εξειδίκευση και γνώση και εμπειρία σχετικά με τις καλλιέργειες. Θα πρέπει η πολιτεία επομένως αλλά και όλοι εμείς που προσπαθούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση να σταθούμε στο πρόβλημα. Καλά είναι τα λόγια, τα ευχολόγια αλλά οι πράξεις είναι αυτές που ουσιαστικά δίδουν αυτό που πρέπει να δώσουν».

ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Από εκεί και πέρα έχω στραφεί ουσιαστικά και πρωτίστως στον αγροτικό πληθυσμό αλλά η εμπειρία μου και μέσα από την Περιφέρεια στα 9 χρόνια που ήμουν περιφερειακός σύμβουλος μου έχει δώσει τη δυνατότητα να έχω γνώση γύρω από όλα τα προβλήματα και γύρω από όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο το νομό Καβάλας αλλά και ευρύτερα  την περιοχή της ΑΜΘ.

Πιστεύω ότι μέσα από την συλλογική και ατομική προσπάθεια που κάνουμε αυτή την στιγμή θα καταφέρουμε να πείσουμε ότι το κίνημα αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έδωσε πνοή στον αγροτικό κόσμο, στον άνθρωπο που μοχθεί. Το ζήτημα είναι να δημιουργηθούν και άλλα πράγματα που θα δώσουν θέσεις εργασίας. Γιατί βλέπουμε τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό.

Και μάλιστα βλέπουμε παιδιά που φεύγουν όχι όπως γινόταν τις παλαιότερες 10ετίες αλλά με γνώση που πλήρωσαν οι γονείς, οι πολίτες με τον μόχθο και τον κόπο τους αλλά και το ελληνικό κράτος ώστε να φεύγουν έτοιμοι να πηγαίνουν στο εξωτερικό για να; Βρουν μια καλύτερη τύχη.

Βέβαια στο εξωτερικό όλο αυτό το δυναμικό το παίρνουν δωρεάν μια και πληρώνουν τελικά 500 ευρώ και δεν έχει επενδύσει κανείς για αυτό, δεν έκανε κανείς τίποτε για αυτό. Μιλάμε για έτοιμο επενδυτικό κεφάλαιο. Γενικά προσπαθούμε και είμαστε σε μια περίοδο μάχης. Είμαστε γνωστοί όλοι. Εγώ δεν έχω καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ και προσπαθώ να φέρω κάτι καλό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *