Σε αναπροσαρμογή των δρομολογίων του προσανατολίζεται το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας προσανατολίζεται στην αναπροσαρμογή των δρομολογίων λόγω των αλλαγών που έχουν επέλθει στο οδικό δίκτυο αλλά και την φύση του επιβατικού κοινού. Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Γιάννης Χαλεπιάδης σημείωσε ότι έχουν έλθει σε επαφή με τον δήμαρχο και αναμένουν τις τελικές προτάσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «όπως είχαμε πει πριν ένα χρόνο, πρέπει να αλλάξουμε κάποια δρομολόγια μέσα στην πόλη της Καβάλας. Διότι οι γειτονιές έχουν αλλάξει, έχουν αλλάξει οι ηλικίες, έχει αλλάξει ο κόσμος. Σε κάποιες γειτονιές χρησιμοποιείται παραπάνω το αστικό  σε κάποιες λιγότερο. Πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των δρομολογίων κι όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει με τον δήμαρχο κ. Μουριάδη. Θα του προσκομίσουμε μία μελέτη δική μας η οποία θα αναφέρεται σ’ αυτές τις αλλαγές αλλά θα πρέπει να ενημερωθούμε κι εμείς για τον χωροταξικό σχεδιασμό που κάνει ο Δήμος Καβάλας. Ετοιμάζει ένα σχέδιο στρατηγικής αστικής κινητικότητας που εκεί προβλέπονται κάποιες αλλαγές, αντιδρομήσεις δρόμων, νησίδες κυκλικής πορεία. Όλα αυτά θα πρέπει να τα μάθουμε από πρώτο χέρι, πλέον, για να μπορέσουμε να κάνουμε κι εμείς ακριβώς τις προτάσεις μας. Να μην χαράξουμε κι εμείς κάποιο δρομολόγιο και μετά έρθουμε αντιμέτωποι με μία μονοδρόμηση και δεν μπορεί να περάσει το λεωφορείο. Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο  κ. Ιακωβίδη και θα τα δούμε όλα αυτά για αν υποβάλλουμε την πρότασή μας. Αυτές δεν είναι αποφάσεις που εμείς τις παίρνουμε σαν Αστικό ΚΤΕΛ και τις εφαρμόζουμε κατ’ ευθείας, θα πρέπει να υποβληθούν στο Δήμο Καβάλας  και να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουμε έρθει σε επαφή με τον δήμαρχο κ. Μουριάδη και με τον αντιδήμαρχο κ. Ιακωβίδη και περιμένουμε κάποια στοιχεία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

ΚΙΝΗΣΗ

Για την κίνηση αυτήν την εποχή είπε ότι «αυτόν το μήνα είδαμε μεγάλη βελτίωση στις γραμμές, ειδικά με τη γραμμή της Κηπούπολης που ανεβαίνει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι η μετακίνηση των φοιτητών στο Ίδρυμα και να μπορέσουμε κι εμείς να έχουμε θετικά στοιχεία. Διότι με τις γραμμές μας έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Σε κάποιες δεν επαρκούν τα αυτοκίνητα και χρειάζεται να βάλουμε επιπλέον, σε κάποιες άλλες γραμμές τα λεωφορεία είναι παραπανίσια και πρέπει να αλλάξουν. Όχι να μειωθούν εις βάρος των επιβατών, αλλά να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός των γραμμών ώστε να μπορέσουν και σε κάποιες περιπτώσεις να συμπτυχθούν κάποιες γραμμές και να ενώσουν δύο περιοχές. Διότι το πρόβλημά μας είναι ότι έχουμε ελάχιστους δρόμους στην πόλη και περνάνε από τον ίδιο δρόμο πολλά αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους έλευσης των λεωφορείων. Δεν εννοώ να πάνε μέσα από τα στενά. Απλώς από τους κεντρικούς να μην περνάνε όλα μαζί, να έχουν την τακτική συχνότητά τους, να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία και στο ταμείο του ΚΤΕΛ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *