Σε έξαρση και στην Καβάλα η μαύρη εργασία

Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο της μαύρης εργασίας στην Καβάλα λόγω της αύξησης του τουρισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Κώστα Ποδάρα παρακολουθούν το θέμα ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία καταγγελία.

Όπως ανέφερε «Πράγματι, είναι μια περίοδος δύσκολη αυτή που διανύουμε.  Πέρσι είχαμε φαινόμενα παραβίασης. Σε πολλές  περιπτώσεις έχουμε θέματα σε ζητήματα υγιεινής ασφαλείας και τεχνικού ασφαλείας.

Φέτος είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε όλα όσα συμβαίνουν. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία καταγγελία επίσημη για παραβίαση αυτών που προείπα και ευελπιστούμε να μην έχουμε και στο νομό μας και στο νησί της Θάσου ιδιαίτερα. Ίσως και να εμφανισθούν τέτοια φαινόμενα, Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Βέβαια βάσει του ισχύοντα νόμου υπάρχει το πρόστιμο του 10,5 ευρώ εφάπαξ για την ανασφάλιστη εργασία και άλλες αυξήσεις, οπότε φτάνουμε στις 12 περίπου μονάδες αλλά έρχεται νέος νόμος και μπορεί να πέσει το πρόστιμο στις 3 χιλιάδες ευρώ.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε επαφές και με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και με κάθε αρμόδιο. Εμείς βέβαια δεν μπορούμε να τους πούμε πώς να κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς πήραμε πέρσι για παράδειγμα τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και πήγαμε μαζί τους. Και μάλιστα είχαμε και το ΙΚΑ. Για αυτό και δεν θα θέλαμε να παρατηρηθούν φέτος τέτοια φαινόμενα γιατί θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να εφαρμόσουμε και εμείς τις όποιες νόμιμες διαδικασίες.

Καλούμε βέβαια όλους τους εργαζόμενους να μην φοβούνται, να καταγγέλλουν κάθε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Εμείς είμαστε όλοι ημέρα επί ποδός και εγώ απαντώ και στο κινητό μου τηλέφωνο σε όποιον με καλέι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *