Σειρά συναντήσεων θα έχει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, στην Αθήνα

Στις 11 η ώρα σήμερα θα συναντηθεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την μεταφορά του Ειρηνοδικείου Θάσου και άλλα ζητήματα.

Ενόψει αυτής της συνάντησης ο κ. Γραμμένος δήλωσε ότι «αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 11 έχουμε προγραμματισμένο ραντεβού στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό, τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου προκειμένου να τους ενημερώσουμε -είναι ενημερωμένοι σε γενικές γραμμές- προκειμένου να πιέσουμε θα έλεγα καλύτερα και να πούμε τα προβλήματα τα οποία έχουμε αυτήν τη στιγμή στην πόλη. Τα γνωστά τα οποία έχουμε πει επανειλημμένα, Ειρηνοδικεία, Υποθηκοφυλακεία, Κτηματολογικά γραφεία, τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις. Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή είναι ότι αυτά που πρέπει να γίνουν, ακόμη κι αν έχουν αποφασιστεί να γίνουν, πρέπει να γίνουν γρήγορα και προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτόν τον σκοπό έχει η επίσκεψή μας, να επισημάνει το επείγον των θεμάτων και τα προβλήματα που θα έχουμε σε περίπτωση που δεν επιλυθούν άμεσα αυτά τας ζητήματα. Νομίζω ότι έχουμε δρομολογήσει κάποιες διαδικασίες, ο χρόνος είναι αυτός ο οποίος μας πιέζει».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Επίσης θα επισκεφθούμε τον Εισαγγελέα και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη. Έχουμε κλείσει ραντεβού για να δούμε λίγο και τα θέματα λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, της πλήρωσης των θέσεων δικαστών κλπ. Έχουμε ραντεβού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον συντοπίτη μας, τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κι αυτός ενδιαφέρεται ως πρώην τομεάρχης της κυβέρνησης στα θέματα της δικαιοσύνης. Έχουμε ραντεβού στην Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου, στην ΕΤΑΔ και τέτοιες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τη μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου Θάσου και είναι κ αυτών η συμβολή απαραίτητη. Είναι ένα φορτωμένο πρόγραμμα συν ότι θα συμμετέχω και σε μία ολομέλεια που είναι προγραμματισμένη για σήμερα (σ.σ. χθες) στις 2 το μεσημέρι, με θέμα τη Διαμεσολάβηση. Είναι ένας θεσμός για τον οποίο έγινε πολλή κουβέντα τον τελευταίο καιρό και από τις 16 Σεπτεμβρίου έχει ψηφιστεί ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική διαμεσολάβηση σε έναν κύκλο υποθέσεων των δικαστηρίων. Υπάρχουν αντιδράσεις σ’ αυτό το ζήτημα και η κατεύθυνση είναι ότι θα ζητηθεί μάλλον μία παράταση της αναστολής ισχύος της υποχρεωτικότητας. Θα έχω περισσότερα νέα αύριο (σ.σ. σήμερα) το μεσημέρι για οτιδήποτε χρειαστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *