Σειρά προτάσεων για εκδηλώσεις κατέθεσε στον Δήμο Καβάλας ο Εμπορικός Σύλλογος

Μία σειρά προτάσεων κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας στον Δήμο Καβάλας για εκδηλώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη οι προτάσεις τους έγιναν δεκτές από τον δήμαρχο καθώς είναι και χαμηλού κόστους.

Πρόκειται για εφαρμόσιμες προτάσεις χωρίς κάποια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση,  προτάσεις που κατέθεσε προς τον Δήμο Καβάλας, ο Εμπορικός Σύλλογος για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Όπως τόνισε ο γραμματέας του ΕΣΚ, Γιάννης Κελγιώργης, ο Σύλλογος έδωσε το «παρών» σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Καβάλας.  Παρών ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών.

Bazaar, έκθεση ανθοκομίας, έκθεση ζωγραφικής, φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ, διαγωνισμός φωτογραφίας και επαναλειτουργία του θεσμού του διαγωνισμού της καλύτερα στολισμένης βιτρίνας, μερικές από τις προτάσεις του ΕΣΚ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο κ. Κελγιώργης ανέφερε ότι «Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας προσήλθε σε αυτή τη συνάντηση όπως και οι υπόλοιποι φορείς με τις προτάσεις του, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι χωρίς κάποιο επιπρόσθετο οικονομικό κόστος για τον Δήμο Καβάλας. Μερικές από αυτές τις προτάσεις είναι για παράδειγμα να υπάρχουν bazaar, έκθεση ανθοκομίας, έκθεση ζωγραφικής, φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ του Εμπορικού Συλλόγου, διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Καβάλα Χριστούγεννα 2018», με τη βοήθεια του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, όπως επίσης να λειτουργήσει και πάλι ο θεσμός του διαγωνισμού της καλύτερα στολισμένης βιτρίνας, ώστε να μπουν στη διαδικασία συνάδελφοι έναντι κάποιου επάθλου και να κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε όποιος κατεβαίνει στην αγορά είτε Καβαλιώτης είτε τουρίστας, να βλέπει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα στα καταστήματά μας». Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του ελάχιστου κόστους και στην ανταπόκριση του Δημάρχου.

Όπως ανέφερε «Ο δήμαρχος μας εξέφρασε την επιθυμία ότι θα τρέξουν τις διαδικασίες, γιατί υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα, για να τεθεί σε λειτουργία και πάλι το παγοδρόμιο στο νότιο μέρος της πλατείας… Θα γίνει ένα καλό αποτέλεσμα για την πόλη με στόχο βέβαια να γίνει κάτι πιο σπουδαίο και πιο δυνατό για το 2020! »

ΘΕΤΙΚΑ

Ερωτηθείς για το πως είδε η δημοτική αρχή τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ο κ. Κελγιώργης απάντησε ότι  «Ο κ. δήμαρχος ό,τι του δώσαμε τα είδε πολύ θετικά. Εμείς αφήσαμε τις προτάσεις μας να τις επεξεργαστούν και είπαμε ότι θέτουμε τον Εμπορικό Σύλλογο, στη διάθεσή του, ώστε να είμαστε αρωγοί όπου μας ζητηθεί».

Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι πρέπει να γίνει κάτι πολύ δυνατό στην πόλη της Καβάλας

Ο κ. Κελγιώργης σχολίασε καταληκτικά ότι «Ο κόσμος πρέπει να κατεβαίνει στο κέντρο και να περνάει καλά. Δεν κάναμε κάτι σπουδαίο αλλά ό,τι και αν κάνουμε επισκιάζεται από την Ονειρούπολη της Δράμας. Πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να γίνει κάτι σπουδαίο. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές. Δεδομένου όμως ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ανέλαβε εδώ και λίγους μήνες δεν έχει και τον επαρκή χρόνο που χρειάζεται για να γίνει όλος αυτός ο στολισμός. Από εκεί και πέρα μας εξέφρασε την επιθυμία ο δήμαρχος ότι θα τρέξουν τις διαδικασίες, γιατί υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα, για να τεθεί σε λειτουργία και πάλι το παγοδρόμιο στο νότιο μέρος της πλατείας, κάτι που δίνει από μόνο του μία ζωή  και είναι σίγουρα μια ατραξιόν για την πόλη μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *