Σειρά εκδηλώσεων από τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας

Μία σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με αποκορύφωμα την εκδήλωση με τον θωρακοχειρούργο ογκολόγο Διευθυντή του Θεαγένειου κ. Νίκο Μπαρμπετάκη. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης έκανε σχετικές δηλώσεις. Αρχικά ανέφερε ότι «Καταρχάς ολοκληρώσαμε την εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό, 7η ημερίδα μια διοργάνωση της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, της Παιδιατρικής Κλινικής και φυσικά του συλλόγου μας».  Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην οργανωμένη δράση που ετοιμάζει ο Ιατρικός Σύλλογος την Κυριακή τονίζοντας ότι   «Την Κυριακή θα έχουμε μια πολύ ωραία εκδήλωση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, μια εκδήλωση με γενικό τίτλο Υγεία για Όλους και ενημέρωση πάνω σε θέματα επίκαιρα, για το διαβήτη για παράδειγμα, για τις κατακλίσεις, για γυναικολογικά θέματα. Μια ξεχωριστή εκδήλωση από το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο οποίο προΐσταται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου κ.κ. Στέφανος.

Αμέσως μετά συνεχίζουμε με μια 2ημερή εκδήλωση σε συνεργασία με το Θεαγένειο και ομιλητή τον θωρακοχειρούργο  κ. Μπαρμπετάκη, στις 17 και 18 Νοεμβρίου. Και αυτό για να πούμε ένα ευχαριστώ ως καβαλιώτες και  ως Ιατρικός Σύλλογος, σε ένα νεαρό παλληκάρι, μια και νεαρός είναι ο συνάδελφος, ο οποίος βοηθάει πάρα πολύ τους χειρουργούς, τους πνευμονολόγους, που έχουν περιστατικά και θέλουν μια παραπάνω διερεύνηση.

Είναι πάντα κοντά μας για να εξυπηρετήσει καβαλιώτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με την θωρακοχειρουργική.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την εκδήλωση που απευθύνεται σε γιατρούς κύρια και επαγγελματίες υγείας όπως και σε ενεργούς πολίτες, καλούμε όσους το επιθυμούν να έρθουν και να ενημερωθούν.

Άλλωστε η λέξη ογκολογία στην Καβάλα εδώ και 10ετίες – από τότε που είχαμε το Σανατόριο – γραφόταν και θα συνεχίσει να γράφεται με κεφαλαία γράμματα. Είναι μια υπηρεσία ανεξάρτητη από πρόσωπα που έρχονται και φεύγουν».

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Και πρόσθεσε ότι «Απλά η αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς, επειδή κάνουμε εξετάσεις περισσότερες και γενικά χρειάζεται μια προσεκτικότερη  αντιμετώπιση για αυτό ακριβώς χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσέγγιση και φροντίδα. Για αυτό και χρειάζεται το συντομότερο δυνατό να έρθει ο μόνιμος  ογκολόγος στο Νοσοκομείο της Καβάλας, και γι αυτό τα θεσμικά όργανα όπως η ΕΓΕΣΥΚ, ο Ιατρικός Σύλλογος πρέπει να δράσουν μαζί και με άλλους φορείς ώστε οι άρρωστοι της Καβάλας, της Δράμας και άλλων περιοχών που εξυπηρετούνται από το Ογκολογικό μας Τμήμα να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται εδώ και να πηγαίνουν στον κ. Μπαρμπετάκη στο Θεαγένειο για εξειδικευμένα θέματα, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση που χρειάζεται κάποιος θωρακοχειρουργός.

Και όλα αυτά καλό είναι να ειπωθούν στη διάρκεια της ημερίδας».

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση είναι η ενότητα στον χώρο των επιστημών υγείας. «Γιατροί, νοσηλευτές, παρασκευαστές, διαιτολόγοι, όλοι είμαστε συνεπιβάτες στο ίδιο πλοίο.

Καμία φορά βγάζουμε ξίφη εναντίον συνεπιβατών του ίδιου πλοίου και όχι αληθινών εχθρών. Και για αυτό το πλοίο δίδουμε όλοι αγώνα. Άλλοι από το Νοσοκομείο, άλλοι από τα Κέντρα Υγείας και από άλλες δομές υγείας. Παλεύουμε για τον άρρωστο, για αυτόν σπουδάσαμε» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *