«Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας» όπως τις ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Μαρίνα Φιλιππίδου

Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.  Η Πρόεδρος του Λυκείου κ. Μαρίνα Φιλιππίδου έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως ανέφερε αρχικά «Πράγματι το Σάββατο είχαμε την μουσικοχορευτική παράσταση για όλα τα τμήματα στο Κάστρο της Καβάλας και ευτυχώς είχαμε πολύ κόσμο.

Σήμερα  εξάλλου θα έχουμε την παράσταση Η ΕΒΡΑΙΑ από την θεατρική ομάδα του ΛΕΚ στο Αντιγόνη Βαλάκου στις 8 η ώρα ενώ την Κυριακή θα χορέψουμε στην Ορεστιάδα.

Τέλος Ιουνίου το εφηβικό τμήμα θα συμμετέχει σε Φεστιβάλ στην Αμμουλιανή και 13 Ιουλίου θα χορέψουμε στην Θάσο ενώ θα πάμε και στο Τόκυο και θα συμμετέχουμε σε διεθνές Φεστιβάλ.

Αυτά είναι τα κοντινά μας σχέδια. Βέβαια βάζουμε στόχους για το επόμενο έτος, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα δούμε ποιες εκδηλώσεις θα έχουμε για το επόμενο έτος».

ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η ίδια τόνισε ότι το Λύκειο Ελληνίδων λειτουργεί από το 1945 και απαρτίζεται από 150 μέλη – γυναίκες. «Οι χορευτές μας είναι πάνω από 150 παιδιά και μεγάλοι βέβαια ενώ έχουμε και τμήματα ζωγραφικής, εκμάθησης μουσικών οργάνων και γύρω στα 200 άτομα φοιτούν στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την στιγμή μάλιστα που αυτός ο χώρος που στεγαζόμαστε παραχωρήθηκε σε εμάς από την ισραηλητική κοινότητα για να υπάρχουν παιδιά. Άλλωστε και εμείς αυτό προσπαθούμε, να έχουμε ένα σχολείο στην ουσία , ένα πραγματικό σχολείο για την παράδοση και γενικότερα για τον πολιτισμό μας.

Ο κόσμος θέλει να μάθει και προσωπικά έχω αγωνία για τα νέα παιδιά, αν τελικά θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παράδοση με δεδομένο ότι έχουν πολλά πράγματα να κάνουν. Βλέπω όμως ότι και τα ίδια αλλά και οι γονείς φέρνουν τα παιδιά στο Λύκειο μια και θέλουν οι ίδιοι τους να ασχοληθούν τα παιδιά τους με την παράδοση.

Είναι μάλιστα ενθουσιασμένα τα παιδιά με αυτό που κάνουν και δεν είναι τυχαίο ότι πολλά άτομα στην Καβάλα έχουν περάσει κατά από το Λύκειο Ελληνίδων και χόρεψαν για αυτό ενώ το ίδιο συνέβη και με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους.

Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και ο χορός είναι και ψυχαγωγία και πολλοί το προτιμούν. Είναι τα στοιχεία τέτοια μας που μας δίδουν κουράγιο. Ελπίζω από τον Σεπτέμβριο να ανταμώσουμε και πάλι» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *