«Σεβόμαστε κάθε επιλογή του πρωθυπουργού» δήλωσε για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνοντας προτίμηση στον Α. Σαμαρά ο βουλευτής Γ. Πασχαλίδης

Σειρά επαφών με υπουργεία για τα προβλήματα της Θάσου και των Τεναγών Φιλίππων είχε ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις τελευταίες πλημμύρες. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν προγράμματα αποκατάστασης αυτών των ζημιών.

Ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε ότι «συνεχίζω τις επαφές ώστε να βοηθήσουμε όσο πιο γρήγορα τους ανθρώπους για ό,τι συνέβη στη Θάσο, τις Κρηνίδες και το Δάτο, και για τα Τενάγη που είναι πλημμυρισμένα. Πήγα στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Υποδομών να μιλήσω και να μπορέσω να φέρω αποτελέσματα. Υπάρχουν κάποιες ώριμες μελέτες για τη Θάσο, τα Λιμενάρια, τον Ποτό, την Ποταμιά που έχουν πληγεί. Καλό θα είναι να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το έργο για να βοηθήσουμε. Επισκέφθηκα και πάλι την Ποταμιά και τον Ποτό και είδα ότι στον Ποτό χρειάζεται βοήθεια. Η παραλία πρέπει να καθαριστεί όπως και ο βυθός που είναι γεμάτος σίδερα, ντεπόζιτα, καυστήρες. Οι τουριστικοί πράκτορες τηλεφωνούν συνέχεια και ρωτάνε αν θα είναι έτοιμες οι ακρογιαλιές και τα ξενοδοχεία από το Μάιο και μετά.

Επίσης, το Δάτο έχει σοβαρό πρόβλημα. Έγιναν τεχνικές μελέτες, έχουν σταλεί στο δήμο για να βοηθήσουμε κι εκεί να καθαριστούν τα κανάλια και να μην έχουμε ξανά τα ίδια. Στα τενάγη χρειάζονται βοήθεια. Έχουν πλημμυρίσει πάλι και χρειάζεται παρέμβαση. Στο υπουργείο άκουσαν αυτά που είπα και κοιτάζουν να βοηθήσουν κι αυτοί. Το Υποδομών έχει στείλει πολλά μηχανήματα και συνεχίζουν».

ΙΕΚ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Συνέχισε λέγοντας ότι «επισκέφθηκα και το υπουργείο Παιδείας για τη νοσηλευτική σχολή του Διδυμοτείχου που δεν πάνε καλά τα πράγματα, έχουν προβλήματα με το Διεθνές Πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε. Πρότεινα να κάνουμε κάποιο ΙΕΚ στη Θάσο γιατί οι απόφοιτοι των λυκείων χρειάζονται βοήθεια. Πρότεινα να βάλουμε ειδικότητες που έχουν να κάνουν με το νησί, δηλαδή τουριστικά, για τους αγρότες, για τους υπολογιστές. Ή να δημιουργηθεί επαγγελματικό λύκειο. Είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί ένα ΙΕΚ από τα ξεκινήσουμε από την αρχή ένα επαγγελματικό λύκειο. Αυτήν τη στιγμή λειτουργεί ένα παράρτημα αλλά η Θάσος χρειάζεται ένα επαγγελματικό λύκειο για να βγάλει η Θάσος τεχνικούς που να βοηθήσουν το νησί. Μου ζήτησαν στατιστικά στοιχεία και θα δούμε αν μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε από την επόμενη περίοδο».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι «πιστεύω ότι η επιλογή θα είναι του αρχηγού μας. Ο πρωθυπουργός έχει πολλά καλά αποτελέσματα και σεβόμαστε κάθε επιλογή του. Ακούγονται διάφορα πρόσωπα. Ο καθένας έχει μια επιλογή. Προσωπικά θα ήθελα, επειδή διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και η επιλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι μια απόφαση πολιτική, χρειαζόμαστε έναν πολιτικό που να μπορέσει αν έχει θάρρος, διορατικότητα, ρεαλισμό, εργατικότητα, που στις δύσκολες ώρες θα στηρίξει την πατρίδα μας. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα έχει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *