«Σαφώς και θέλουμε ενημέρωση για τον ΣΜΑ στον Αμυγδαλεώνα» δηλώνει ο πρόεδρος του  Τοπικού Συμβουλίου Αμυγδαλεώνα   Πουρσαϊτίδης Δημήτρης 

Μία συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα για το θέμα της επαναλειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Αμυγδαλεώνα  από πλευράς του Δήμου Καβάλας.  Ο πρόεδρος του  Τοπικού Συμβουλίου Αμυγδαλεώνα  κ. Πουρσαϊτίδη Δημήτρη  σε δηλώσεις του ανέφερε πως τους έγινε η σχετική ενημέρωση από στελέχη του Δήμου Καβάλας.

Όπως τόνισε αρχικά «Ήταν μια συνάντηση που έγινε στο παλιό Καπνομάγαζο στον Αμυγδαλεώνα με την συμμετοχή όλων των τοπικών και δημοτικών διαμερισμάτων όχι μόνο του πρώην Δήμου Φιλίππων. Ήταν και η Καρβάλη και το Χαλκερό εκεί.

Βασικά συναντηθήκαμε για να ενημερωθούμε μετά τον θόρυβο που ξέσπασε και τις ανησυχίες τόσο των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα όσο και του Ζυγού. Ήταν μια πρώτη συνάντηση για να δούμε τι θέλει να κάνει ο Δήμος Καβάλας ενώ απαντήσεις μας έδωσε ο Αντιδήμαρχος  κ. Τουλκίδης, ο  Αντιδήμαρχος κ. Καλανταρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπόνιας,  η κ. Μπαλτζίδου.

Αυτό που μας είπαν αρχικά είναι ότι ο Δήμος Καβάλας ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει τον ΣΜΑ η λειτουργία του οποίου είχε σταματήσει τον περασμένο Γενάρη και θέλουν  τον λειτουργήσουν μάλιστα με τον ίδιο τρόπο με πριν».

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Δηλαδή εκεί θα γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμμάτων μόνο όμως του πρώην Δήμου Φιλίππων. Δηλαδή μιλάμε για αυτά και μόνο ενώ της Καβάλας τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στην Άσπρη Άμμο. Όλα αυτά εφόσον ο ΣΜΑ πάρει άδεια.

Εμείς πάντα επιφυλάξεις θα έχουμε μια και φοβόμαστε μη τυχόν και προκύψει κάτι άλλο. Μας είπαν ότι δεν συμφέρει η μη λειτουργία από  τον  Δήμο Καβάλας και τα χιλιόμετρα που πρέπει να καλυφθούν αν προκύψει η μη λειτουργία του είναι πολλά.

Γενικά εμείς νοιαζόμαστε για τη δημόσια υγεία, για την προστασία του περιβάλλοντος  και αναμένουμε το καλύτερο δυνατό. Το πότε θα λειτουργήσει δεν το ξέρω αλλά λογικά θα γίνει μέσα στην επόμενη χρονική περίοδο. Και μιλάμε μόνο για τα απορρίμματα της περιοχής και όχι όλου του Δήμου Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση