«Σίγουρα έχει αλλάξει επίπεδο το Αεροδρόμιο Καβάλας», δήλωσε ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας το Αεροδρόμιο Καβάλας σε ό,τι αφορά τα έργα που έγιναν. Παρών ήταν και ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης που διαπίστωσε το εύρος των αλλαγών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η αναβάθμιση του αεροδρομίου σε όλα τα επίπεδα είναι ένα βήμα πολύ σημαντικό που μπορεί να συμβάλλει στην ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Σίγουρα δεν αρκεί μόνο αυτό. Έχουμε σοβαρά ζητήματα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δρομολογίων, τις ώρες και την τιμή του εισιτηρίου. Αν δεν υπάρξει ανταγωνιστική εταιρεία στην Καβάλα δεν πρόκειται να αλλάξουν πολύ αυτά τα δεδομένα. Μίλησα με τον  ιδιοκτήτη της Aegean, κ. Βασιλάκη, ο οποίος λέει ότι είναι μία ώρα η Καβάλα από τη Θεσσαλονίκη, δεν αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες στη μετακίνηση που υπάρχει, με την έννοια ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη. Του έχω εξηγήσει ότι η Καβάλα εξυπηρετεί τουλάχιστον τρεις νομούς και θα έπρεπε να το δει με μία διαφορετική ματιά.

Η πίεση προς την Aegean δεν έχει εξαντληθεί. Δεν θα σταματήσουμε. Το ιδεατό θα ήταν να έρθει μια ακόμη εταιρεία διότι ο ανταγωνισμός θα κατεβάσει και τις τιμές και θα έχουμε περισσότερα δρομολόγια. Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε και θα το κάνουμε συντονισμένα. Έχουμε συζητήσει και με το Επιμελητήριο και με τον Εμπορικό Σύλλογο, ούτως ώστε να πάμε πιο συντονισμένα για να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα».

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «σίγουρα έχει αλλάξει επίπεδο το αεροδρόμιο. Το αντιλαμβανόμαστε όσοι ταξιδεύουμε συχνά. Πρέπει να αναγνωρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της Καβάλας. Αν δεν υπήρχε ο τέως υπουργός κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος είναι πολύ πιθανό αυτό το αεροδρόμιο να μην υπήρχε. Με δική του πρωτοβουλία πριν αρκετά χρόνια απαίτησε και πέτυχε να δημιουργηθεί αυτό το αεροδρόμιο. Αυτή η αναβάθμιση θα σηματοδοτήσει την αλλαγή πορείας του αεροδρομίου. Έχουμε και πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό και το βασικό μέλημα είναι το ζήτημα των εσωτερικών πτήσεων.

Έχω κάνει συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ΣKAI Express, έχουμε κάνει συζητήσεις, έχει μια σκέψη και για την Καβάλα, ειδικά μετά την αγορά 6 αεροσκαφών μέσα στο 2020. Μπαίνοντας σε έναν ανταγωνισμό ίσως μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και κάτι παραπάνω. Πάντα ο επιχειρηματίας σκέφτεται τα πράγματα διαφορετικά και όχι όπως θέλουμε εμείς. Από ‘κει και πέρα πιέζουμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό.

Επίσης είναι σημαντικό κι ήμουν ο πρώτος που το έβαλα στο δήμιο διάλογο, το ζήτημα της δημιουργίας του κόμβου της Πέρνης, να μπορούμε να μπαίνουμε όπως έρχονται από την Ξάνθη προς το αεροδρόμιο. Και βεβαίως τη βελτίωση του δρόμου από την έξοδο της Εγνατίας μέχρι το αεροδρόμιο. Κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης. Νομίζω ότι σ’ αυτό είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είμαστε στο επίπεδο των μελετών και θα προχωρήσει. Επίσης θα πρέπει να βελτιωθεί και το οδικό κομμάτι από την Κεραμωτή προς το αεροδρόμιο. Αυτά είναι μεγαλόπνοα σχέδια αλλά πρέπει να βάζουμε σιγά- σιγά τον σπόρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *