Σήμερα αναμένεται να πληρωθούν τους 2 μισθούς που τους οφείλονται οι Σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας

Σήμερα αναμένεται να πληρωθούν τους 2 μισθούς που τους οφείλονται οι Σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας. Η πρόεδρος του Σωματείου των Καθαριστριών κ. Φωτεινή Στρουμπούλη ελπίζει να έχουν γίνει όλες οι διαδικαστικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «μας οφείλονται δύο μισθοί που έπρεπε να δοθούν πριν τα Χριστούγεννα. Έμειναν όλες οι καθαρίστριες απλήρωτες, πάνω από 80 άτομα μέσα στην Καβάλα. Είναι ο μοναδικός δήμος που δεν έδωσε τα χρήματα ως όφειλε στις καθαρίστριες. Οπότε ήρθε πιστεύω η ημερομηνία, έχουν κάνει πιστεύω τη δουλειά τους ως όφειλαν, αν όλα πήγαν καλά αύριο (σ.σ. σήμερα) πρέπει να είναι τα χρήματα στους λογαριασμούς των κοριτσιών».

ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Για το θέμα με τα παιδιά των προσφύγων που παρακολουθούν μαθήματα το απόγευμα  είπε ότι «πιστεύω ότι είναι ένα θέμα ουσιαστικό. Φωνάζω από το Σεπτέμβρη τους προέδρους για να συζητήσουμε. Κανείς δεν έκατσε κα συζητήσουμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το θέμα. Είχα στείλει μήνυμα και στον δήμαρχο ότι αυτό το θέμα θα το βρούμε μπροστά μας. Κανείς δεν πάει να δουλέψει όταν δεν ξέρει πόσα λεφτά θα πάρει, πώς και πότε θα τα πάρει. Τις προηγούμενες χρονιές καθόμασταν συζητούσαμε, συναποφασίζαμε, γιατί αυτό είναι εξτρά από τη δουλειά μας. Ας το καταλάβει αυτό ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  κ. Κελίδης. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση και καμία ευθύνη. Η δική μας ευθύνη είναι να παραδώσουμε το σχολείο καθαρό για τα παιδιά που πηγαίνουν πρωί. Έκανε τη δουλειά της η καθαρίστρια; Φεύγει. Η ευθύνη είναι στους διοικούντες, όχι στις καθαρίστριες. Διότι την Τετάρτη κάτι τέτοιο ειπώθηκε σε καθαρίστρια. Αυτό είναι άσκηση πίεσης. Η ευθύνη είναι στους διοικούντες. Ν κάτσουμε να συνεννοηθούμε για να δούμε τι πρέπει να γίνει. Ο καθένας έτσι στον αέρα και με αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει καμία από τις συμβασιούχες. Εδώ και με τα χρήματά μας και δεν πληρωθήκαμε. Με το πρόγραμμα δεν υπάρχει σύμβαση, είναι με τίτλο κτήσης. Δηλαδή εξτρά δουλειά για την οποία θα φορολογηθούν. Ναι αλλά ποιος πηγαίνει σε μία δουλειά χωρίς να έχει συζητήσει τι θα γίνει. Ξέρουμε ότι δεν ήρθαν τα χρήματα κι όταν θα έρθουν θα έρθουν σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Πώς θα γίνει; Θα πληρωθούν όπως πρέπει οι γυναίκες; Διότι δεν είναι, πια, σύμβαση. Τα ΔΙΕΠ τελειώνουν στις 6 το απόγευμα. Οι κυρίες πρέπει να χλωριώσουν όλους τους χώρους. Από την είσοδο μέχρι όπου περάσουν. Πώς θα γίνει; Και καμία φυσικά δεν δέχεται αν δεν κάτσει να συζητήσει ο πρόεδρος με το σωματείο. Είναι πρόβλημα.

Είναι δύο σχολεία αυτήν τη στιγμή. Την Τετάρτη δεν πήγε καμία από τις δύο κοπέλες. Σήμερα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα όταν θα πάνε γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά διότι δεν θα είναι καθαρισμένοι οι χώροι. Αύριο θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Δεν πρέπει να κάτσουν να συζητήσουν. Ζητάνε συνεργασία. Πού; Με τελεσίγραφα; Η σύμβασή μας λέει ότι πρέπει να αφήσουμε το σχολείο καθαρό για τα παιδιά που πάνε το πρωί. Δεν λέει ότι πρέπει να περιμένουμε από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, ποιος θα φύγει τελευταίος να κλείσουμε την πόρτα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σεβαστούν τον κλάδο μας. Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει να σέβονται. Σωματείο υπάρχει πάρα πολλά χρόνια, σχολικές επιτροπές και διάφοροι πρόεδροι πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρξαν κάποιες κόντρες και κάποια θέματα τα οποία, όμως, λυνόντουσαν. Σ’ αυτό το πράγμα δεν είχαμε φτάσει ποτέ. Η απαξίωση του να καθίσω να συζητήσω και να διατάξω εγώ να εκτελείς εσύ, δεν υπήρξε ποτέ. Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση κανέναν να ασκήσει βία και bulling σε καμία εργαζόμενη. Ήδη από την Τετάρτη κλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. του σωματείου, ζήτησα ραντεβού με το δήμαρχο και θα γίνει από Δευτέρα κι από ‘κει και πέρα θα συζητήσουμε διάφορα θέματα που προέκυψαν και προκύπτουν κάθε μέρα. Πρώτη μέρα της χρονιάς προέκυψε το θέμα με τον πρόεδρο κ. Κελίδη. Από ‘κει και πέρα οφείλουμε να συνεργαστούμε. Αν δεν συνεργαστούμε, δεν ξέρω πού θα πάει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *