Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε συνταγογραφήσεις για τα αντιγριπικά εμβόλια, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα έρθει η τελευταία παρτίδα και στην Καβάλα

 

 

Στις 25 Νοεμβρίου αναμένεται να έρθουν τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία της Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή τα εμβόλια δεν είναι επαρκή και θα υπάρξει πρόβλημα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το θέμα με τα εμβόλια έχει μετατραπεί σε μεγάλη ιστορία. Φέτος γράφτηκαν πολλές συνταγές που θα έπρεπε να είναι τα εμβόλια που θα εισαχθούν στη χώρα μας. Αυτά ήταν 4,2 εκατομμύρια. Έχουν έρθει μέχρι στιγμής τα 3,5 εκατομμύρια εμβόλια και τα υπόλοιπα θα έρθουν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, καθυστέρηση που προέκυψε λόγω της μεγάλης νοσηρότητας της πανδημίας στην Ευρώπη. Με αυτά ολοκληρώνεται η παραγγελία της Ελλάδας».

ΠΡΩΤΗ!

Πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε η μοναδική χώρα με τόσα εμβόλια. Περίπου 2 εκατομμύρια παραπάνω εμβόλια από κάθε ευρωπαϊκή χώρα, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό. Παρ’ όλα αυτά έχει γίνει μία κατάχρηση της συνταγογράφησης και θα μείνουν ανεμβολίαστα άτομα υψηλού κινδύνου. Τα 800 χιλιάδες εμβόλια που θα έρθουν είναι προ-παραγγελίες των φαρμακείων από το Μάρτιο. Δεν είναι έξτρα ποσότητα. Συνεπώς δεν ξέρουμε αν μετά τις 25 Νοεμβρίου θα βρουν εμβόλιο στην αγορά οι συμπολίτες μας ανά τη χώρα. Είναι μία κατάσταση στην οποία εμείς για να δώσουμε μία λύση σαν πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος με τη εισήγηση των προέδρων, να ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας –κι έγινε την περασμένη Παρασκευή- να παρέμβει και να ζητηθεί από την Ευρώπη ό,τι εμβόλιο έχει μείνει μη διαθέσιμο να εισαχθεί στη χώρα για να εμβολιαστεί μέρος του πληθυσμού που έχει συνταγή στο όνομά του.

Αυτά που θα έρθουν στις 25 Νοεμβρίου είναι ελάχιστα και πολλά φαρμακεία που έχουν κάνει παραγγελίες, δεν θα παραλάβουν διότι έχουν τα έχουν πάρει από το Μάρτιο όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Κάναμε κι άλλη μία εισήγηση προς το υπουργείο και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ότι αυτά επειδή γίνονται κάθε χρόνο, να γίνει κάποιος καταμερισμός από την αρχή, το Μάρτιο του 2021, για να ξέρουμε πως ό,τι έρθει θα είναι η συνταγή του. Κάναμε κι άλλες προτάσεις για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που χρονίζει, αγχώνει, κουράζει και δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς την επιλογή ποιος θα το κάνει το εμβόλιο. Είναι δύσκολα τα πράγματα και ελπίζουμε σε έξτρα εισαγωγή εμβολίων πέραν αυτής που περιμένουμε ως τις 25 Νοεμβρίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *