Πρώτευσε ο ανεξάρτητος συνδυασμός του Ντέμη Κοτσακίδη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ζυγού

Πρώτευσε ο ανεξάρτητος συνδυασμός του κ. Ντέμη Κοτσακίδη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ζυγού. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τον Σεπτέμβριο στις προβλεπόμενες αρχαιρεσίες.

Ο κ. Κοτσακίδης δήλωσε ότι «η δημοτική κοινότητα του Ζυτού την προηγούμενη τετραετία είχε 5 έδρες. Την επόμενη, με βάση τον Κλεισθένη, γινόμαστε 7εδρική. Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές πριν δύο εβδομάδες, είχαμε 4 συνδυασμούς που κατέβασαν ψηφοδέλτιο στην κοινότητα του Ζυγού. Ήταν ο δικός μας ανεξάρτητος συνδυασμός, της κας δημάρχου, του κ. Μουριάδη και του κ. Παππά. Μετά τα αποτελέσματα, οι έδρες μοιράστηκαν ως εξής. Δύο έδρες πήραμε εμείς οι ανεξάρτητοι, ο συνδυασμός μας βγήκε πρώτος σε ψηφοδέλτια σε όλη την κοινότητα Ζυγού. Δεύτερος βγήκε ο συνδυασμός της κας Τσανάκα, τρίτος του κ. Παππά και 4 του κ. Μουριάδη. Με βάση την απλή αναλογική, οι έδρες μοιράστηκαν αντίστοιχα, σε 2,2,2 και 1. Οι αρχαιρεσίες σε όλες τις κοινότητες σε όσους συνδυασμούς δεν κατάφεραν να πάρουν το 51% που αυτόματα θα έπαιρνε τις περισσότερες έδρες και θα είχε τη δυνατότητα να εκλέξει και πρόεδρο. Τώρα, θα γίνουν βάση του καταστατικού, αν δεν κάνω λάθος στη 1 Σεπτεμβρίου, για να πάμε πλέον στην οργάνωση του νέου Τοπικού Συμβουλίου του Ζυγού.

Αυτήν τη στιγμή γνωρίζουμε ποιοι εκλέχθηκαν στις 7 έδρες και τότε θα γνωρίζουμε τον πρόεδρο και όλες τις άλλες θέσεις που θα κατανεμηθούν. Δικαίωμα υποψηφιότητας για την προεδρεία έχουν οι πρώτοι σε σταυρούς των δύο πρώτων συνδυασμών, οι οποίοι είναι εγώ από τους ανεξάρτητους και ο σημερινός μας πρόεδρος ο Λεωνίδας Βουδούρης από τον συνδυασμό της κας Τσανάκα. Οι υπόλοιποι 5 που εκλέχθηκαν θα μπουν στη διαδικασία να ψηφίσουν».

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χωριανούς μας που στήριξαν την ανεξάρτητη κίνηση. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όπως εμείς λειτουργήσαμε ενωτικά χωρίς διχαστικό λόγο προεκλογικά, έτσι θα πάμε και μέχρι τη 1 Σεπτεμβρίου και αυτός είναι ο στόχος μας να διοικήσουμε και την επόμενη μέρα, αν εκλεγούμε εμείς στην προεδρία. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Έχουμε την τύχη να έχουμε στο τοπικό συμβούλιο Ζυγού 7 ανθρώπους ενεργούς, δημιουργικούς και είμαι αισιόδοξος ότι με τους συγκεκριμένους 7 θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, να έχουμε άριστη επαφή κι επικοινωνία με την κεντρική διοίκηση και θα μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά την κοινότητά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *