«Πρώτα επικαιροποίηση και μετά ελεγχόμενη στάθμευση» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών  Ηλίας Καλανταρίδης

Την Πέμπτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και μεταξύ τω θεμάτων υπάρχει και αυτό που αφορά την αναστολή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Έχουμε μιλήσει ξανά και στο παρελθόν, η επικαιροποίηση είναι θέμα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας  και όντως υπάρχει θέμα έλλειψης χρόνου του αρμοδίου υπαλλήλου.

Αυτό λοιπόν που εμείς κάνουμε τώρα, είναι ότι υπάρχει εν ισχύ μια απόφαση που κανείς δεν φρόντισε να ακυρώσει, με την οποία η προηγούμενη δημοτική διοίκηση, όταν είχε πάψει το μέτρο της αστυνόμευσης  μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας,  είχε αφαιρέσει το σχετικό έργο όσον αφορά το έργο της βεβαίωσης παράβασης  σε κάποιους διοικητικούς υπαλλήλους.

Ερχόμαστε λοιπόν τώρα  να αναστείλουμε αυτή την απόφαση που δεν έχει ουσία από την στιγμή που δεν υπάρχει καν η δημοτική αστυνομία. Όλο αυτό είναι εκ του περισσού. Και από την άλλη όσον αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση και την εφαρμογή της, αφού γίνεται η επικαιροποίησή της από την Τεχνική Υπηρεσία και λογικά θα υπάρξουν αλλαγές σε κάποιες οδούς που θα πάψουν να έχουν το μέτρο της ελεγχόμενης, βάζουμε αναστολή και θα φέρουμε μια νέα απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο  όπου θα καθορισθούν οι χώροι της ελεγχόμενης.

Μέχρι τότε βέβαια το παρκάρισμα είναι δωρεάν. Δεν ασκούμε έλεγχο, παρά μόνο βεβαιώνουμε παραβάσεις εκεί που δημιουργεί πρόβλημα ο πολίτης».

ΠΕΡΙ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑΣ

Στο ερώτημα γιατί αργεί τόσο πολύ η επικαιροποίηση ο ίδιος απαντά ότι

«Θέλουμε να επαναφέρουμε την ελεγχόμενη στάθμευση και εγώ την θέλω.  Απλά δεν είναι δικό μου θέμα, άλλοι πρέπει να κάνουν την επικαιροποίηση. Εγώ δεν μπορώ αυτό που θέλω να το εφαρμόσω και για αυτό έχω θέμα και πρόβλημα. Αλλαγές σίγουρα θα υπάρξουν σε οδούς, όπως στην Ερυθρού Σταυρού ενώ προβλέπονταν  χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο, βάσει της προηγούμενης ισχύουσας μελέτης. Εκεί όμως εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε, δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο οπότε και αυτό πρέπει να διορθωθεί.

Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο δεν μπορεί κανείς να παρκάρει σε χώρο δικύκλων και το πρόστιμο θα μπει και από την Δημοτική Αστυνομία και από την Τροχαία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση