Πρόταση 4 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση της Παναγίας τέθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Ένα πρόγραμμα ύψους 4 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάπτυξη της συνοικίας της Παναγίας, τέθηκε απόψε  στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπου ο δήμος θα συνεισφέρει με ένα ποσό της τάξεως των 500 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, πρόκειται για χρηματοδοτικές δράσεις που αφορούν την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Παναγίας και στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν έργα όπως η ανάδειξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου, του περιμετρικού μονοπατιού και της ανάδειξης όλης της περιοχής ενώ παράλληλα θα γίνει και μια κυκλοφοριακή μελέτη για την Παναγία. Η πρόταση αυτή έτυχε της αντίδρασης της πρώην δημάρχου κας Τσανάκα καθώς αμφισβήτησε όλες τις διαδικασίες δεδομένο ότι συμμετέχουν 11 εταίροι σ’ αυτήν την πρόταση που όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουν και να καταθέσουν την τελική τους συμφωνία.

ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης, σημείωσε ότι τον Οκτώβριο βγήκε αυτή η πρόσκληση και ως εκ τούτου θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες δεδομένου ότι ο σκοπός είναι να φτιαχτεί η Παναγία εκμεταλλευόμενοι το εν λόγω πρόγραμμα. Η κα Τσανάκα αντέδρασε σθεναρά αμφισβητώντας την όλη διαδικασία, με τον κ. Μουριάδη να απαντά ότι όταν θα έρθει η ώρα θα αναφερθούν με στοιχεία για το τι έκανε η προηγούμενη διοίκηση με αντίστοιχα προγράμματα, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό από την πλευρά της κας Τσανάκα. Πρόσθεσε, δε, ότι οι χρόνοι ήταν πιεστικοί και δεν είχαν την ανάλογη προετοιμασία και ότι αξίζει τον κόπο να εγκριθεί αυτό το πρόγραμμα καθώς δεν υπάρχουν μελέτες για αναπλάσεις από την προηγούμενη διοίκηση. Σημειωτέον ότι πρόκειται για 11 εταίρους που θα πρέπει να στείλουν τις προτάσεις τους για το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο έχει τον τίτλο «Urban innovation action».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, όπου οι περισσότερες εστιάστηκαν ότι δεν είχαν πλήρη ενημέρωση για το πρόγραμμα που τους ήρθε την τελευταία στιγμή. Ένα πρόγραμμα που αύριο πρέπει να έχει την τελική πρόταση του δήμου Καβάλας ως προς την έγκρισή του, με τον κ. Μουριάδη να εκφράζει την αγωνία του να μην χαθεί καθώς και τα χρήματα είναι πολλά αλλά και η αξία του. Από πλευράς διοίκησης προτάθηκε να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση αύριο στις 2 το μεσημέρι, αν και ακόμη και γι’ αυτό υπήρξαν αντιδράσεις. Αν και τελικά αποφασίστηκε να διευκρινιστεί στο τέλος της συνεδρίασης το πότε θα αποφασιστεί η ώρα διεξαγωγής του έκτακτου Δ.Σ. για το εν λόγω θέμα/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *