Πρόταση χρηματοδότησης για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα υποβάλλει ο Δήμος Παγγαίου

 

 

 

Ο Δήμος Παγγαίου θα υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μποσμπότη διεκδικούν 50 χιλιάδες ευρώ από το σχετικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «προχθές περάσαμε από την Οικονομική Επιτροπή μία απόφαση για να υποβάλλουμε πρόταση να χρηματοδοτηθούμε σαν Δήμος Παγγαίου για τη δημιουργία των πρώτων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει σιγά- σιγά στη ζωή μας. Σαφώς τα επόμενα χρόνια θα δούμε τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους κι αυτά θα πρέπει κάπου να φορτιστούν. Έτσι, σαν δήμος κάναμε μία πρόταση. Ζητούμε χρηματοδότηση της τάξης των 50 χιλιάδων ευρώ ούτως ώστε να προχωρήσουμε σιγά- σιγά στη διαδικασία για τη χοροθέτηση αυτών των σημείων. Να βρεθούν τα σημεία και μετά να προχωρήσουμε στην κατασκευή των σημείων που θα μπορεί να φορτιστεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Είναι και δέσμευση του ελληνικού κράτους. Προφανώς θα ακολουθήσουν όλοι οι δήμοι, ίσως να είμαστε λίγο πιο μπροστά από τους άλλους. Είναι κάτι που θα το δούμε σύντομα να συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Η πολιτική είναι να πάμε στην ηλεκτροκίνηση και θα πρέπει να υπάρξουν υποδομές. Εμείς ξεκινάμε σιγά- σιγά αυτές τις υποδομές.

Θα υπάρξει σχετική μελέτη για την εύρεση του κατάλληλου χώρου. Εμείς σε πρώτη φάση ζητάμε τη χρηματοδότηση των 50 χιλιάδων ευρώ για αν ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για να γίνει η μελέτη για τους σταθμούς.

Αυτή η πρόταση είναι σε πρόγραμμα. Κάποια στιγμή θα προκύψει δέσμευση όλων των δήμων να προχωρήσουν σ’ αυτήν τη δράση. Εμείς είμαστε ένας εκτεταμένος δήμος και θα δούμε ποιες ανάγκες θα πρέπει να καλύψουμε, κάτι που θα προκύψει από τη σχετική μελέτη».

ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Παγγαίου ετοιμάζει μία φιλανθρωπική δράση όπως κάθε χρόνο για τη μικρή Ιωάννα. Είμαστε σε επαφή με τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Ελευθερούπολης, με τη δράση «Παγγαίο Υποστηρίζω».

Ίσως να τρέξουμε κάποιο πρόγραμμα ώστε να είναι γεμάτα όλα τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με τρόφιμα, να προχωρήσουμε σε οργανωμένη συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast