«Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες υποκινούμενες με κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» δήλωσε για την απεργία ο βουλευτής, Μακάριος Λαζαρίδης

Σήμερα είχαμε μία πανελλήνια 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό και την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης σημείωσε σε δηλώσεις του ότι το νομοσχέδιο αυτό της κυβέρνησης καταργεί όλες τις αρνητικές διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «βασικό αίτημα της απεργίας είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και η επαναφορά του ασφαλιστικού σε προηγούμενες εποχές. Πραγματοποίησαν μία απεργία για το νόμο που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και κάνουν τώρα απεργία για το νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καταργεί όλες τις αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις. Έτσι αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση της κατάσταση. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, είναι το πρώτο στην ιστορία της χώρας που συνοδεύεται από πλήρη ειδική αναλογιστική μελέτη για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και θα επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι το 2070. Δεύτερον, είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι έχουμε το πρώτο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά από 12 χρόνια που δεν έχει καμία μείωση στις συντάξεις. Και το τρίτο, θα έχουμε πλέον ένα ασφαλιστικό το οποίο στηρίζεται στην απλότητα, την ευελιξία και την ελευθερία. Αφήνει στο παρελθόν το νόμο Κατρούγκαλου και δημιουργεί ένα ελκυστικό ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα που καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους και παρέχει ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, τους νέους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους αγρότες, τις συντάξεις χηρείας καθώς και με ειδικές αναπηρίες. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα του ασφαλιστικού που φέρνει η Νέα Δημοκρατία και δεν αντιλαμβανόμαστε καθόλου αυτές τις απεργιακές κινητοποιήσεις».

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Για το οικιακό φυσικό αέριο στην Καβάλα είπε ότι «η Καβάλα μαζί με τις άλλες 5 πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, θα πάρουν φυσικό αέριο όταν θα έρθει το φυσικό αέριο. Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση. Η Καβάλα λόγω της ανικανότητας και της αδιαφορίας της προηγούμενης κυβέρνησης και των τριών αποτυχημένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κινδύνευσε  να μην πάρει ποτέ φυσικό αέριο.

Τον περασμένο Νοέμβριο επισκέφθηκα τη διοίκηση του ΔΕΔΑ. Μίλησα με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο και μου είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την Καβάλα. Κι αυτό διότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν φρόντισε να δημοπρατήσει ο ΔΕΣΦΑ τον αγωγό στο Χαλκερό όπου θα πάει να «κουμπώσει» το φυσικό αέριο του ΔΕΔΑ. Κι αυτό έγινε διότι δεν ασχολήθηκε κανείς. Ο ΔΕΣΦΑ θα δημοπρατούσε το 2023 όταν το πρόγραμμα θα είχε τελειώσει και θα έπρεπε να βρούμε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, εκτός από τους εθνικούς πόρους. Πήγα στον κ. Χατζηδάκη και μου είπε ότι είναι αδιανόητο η Καβάλα, η μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας, να μην έχει φυσικό αέριο και να μην είναι από τις πρώτες που θα πάρει. Κι όμως αυτό συμβαίνει.

Ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, το Νοέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΑ επισκέφθηκε την Περιφέρεια ΑΜΘ, συναντήθηκε με τον κ. Μέτιο και του έβαλε το θέμα εκεί. Με συντονισμένες ενέργειες και τη δική μου υποστήριξη και του κ. Μέτιου, φτάσαμε το θέμα πολύ ψηλά. Στον πρωθυπουργό. Υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού και με τον κ. Χατζηδάκη και με τον κ. Θωμά και η Καβάλα θα πάρει κανονικά φυσικό αέριο μαζί με τις άλλες 5 πόλεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *