Πρόγραμμα φύλαξης παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας θα εφαρμοστεί και φέτος το καλοκαίρι

Πρόγραμμα φύλαξης παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας θα εφαρμοστεί και φέτος το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Τουλκίδη αναμένεται να φιλοξενηθούν  περίπου 75 παιδιά.

Όπως τόνισε αρχικά «Λοιπόν αν πούμε αρχικά ότι το πρόγραμμα αυτό είναι κάτι που το ζητάει ο κόσμος του Δήμου Καβάλας. Οι συμμετοχές πέρυσι ήταν περίπου 200 και οι εγγραφές αντίστοιχα. Βέβαια με τα περσινά δεδομένα τα παιδιά που έμειναν τελικά στο πρόγραμμα ήταν μόλις 90, γιατί προφανώς οι γονείς τα φέρνουν για κάποια περίοδο μόνο και μετά τα παίρνουν!

Το φετινό πρόγραμμα πέρασε από διάφορα κύματα και η ουσία είναι ότι για τη Δευτέρα (σ.σ. Χθες)  ετοιμάζονται όλες οι κατάλληλες αναμορφώσεις για να μπορέσει να έχει και το Νομικό Πρόσωπο τα απαραίτητα κονδύλια.

Όλα αυτά έχουν μια διαδικασία που περιλαμβάνει δύο διοικητικά συμβούλια και ένα δημοτικό, οπότε έτσι για να γλυτώσουμε χρόνο το Νομικό Πρόσωπο κάνει μια εσωτερική αναμόρφωση παίρνοντας κονδύλια από κάποιους κωδικούς χρημάτων που θα πρέπει βέβαια να καλυφθούν άμεσα.

Παράλληλα και ο Δήμος Καβάλας  κάνει κάποιες αναμορφώσεις και έτσι γλυτώνουμε μέρες και σήμερα Τρίτη  θα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών υπό μια βασική αίρεση, τις εκλογές!!».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Δυστυχώς υπάρχει μια εγκύκλιος που μας απαγορεύει να κάνουμε προσλήψεις προσωπικού εκτός από σημαντικές ή έκτακτες.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα λογικά νομίζω ότι πρέπει να ξεπερασθεί μια και δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο με το γράμμα του νόμου, με την λογική ότι δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο δεμένοι με κάποιες προεκλογικές δεσμεύσεις και ρουσφετολογικές προσλήψεις όπως θέλουν να λένε κάποιοι.

Εκτιμώ ότι με αυτό το πρίσμα θα πρέπει να το δει και ο προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που κάνει αυτές τις προσλήψεις. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις για να διευκολύνουμε δεκάδες οικογένειες της Καβάλας.

Πρέπει να πάρουμε 3 νηπιαγωγούς – παιδαγωγούς, έναν γυμναστή, έναν εικαστικό και μια καθαρίστρια ή έναν καθαριστή, 6 άτομα συνολικά για να μπορέσουμε να καλύψουμε 75 άτομα. Αυτό είναι το νόημα. Όλες οι αποφάσεις θα παρθούν και θα περιμένουμε εναγωνίως την Αποκεντρωμένη να μας πει αν εγκρίνονται ή όχι ώστε να έχουμε και το τελικό αποτέλεσμα. Τότε θα πούμε και περισσότερα για την ουσία του προγράμματος».

Αν όλα πάνε καλά 75 παιδιά μπορούν να καλυφθούν.  Για κάθε 25 παιδιά χρειάζεται ένας παιδαγωγός. Το κόστος είναι 3000 ευρώ για τα 75 παιδιά λοιπόν και εν αναμονή  των εξελίξεων θα πρέπει να είναι άπαντες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *