Πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης παιδιών από τον Δήμο Καβάλας

Όπως ήταν προγραμματισμένο, για το πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης παιδιών που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 Ιουλίου και 6 Σεπτεμβρίου στο 15ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο εντεταλμένος Σύμβουλος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ψηφιακών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνική Αλληλεγγύη Προσχολική Αγωγή δήμου Καβάλας, Δήμος Τουλκίδης και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου.

”Το πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης πέρασε από πολλά προβλήματα, αλλά καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε. Υπήρχαν πολλές οικονομικές δυσκολίες εξ αρχής εκ μέρους των επιτρόπων, όμως με την σωστή χρήση του πνεύματος του νόμου καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας το πρόγραμμα με τα μισά λεφτά μάλιστα και σε αυτό έχει συμβάλλει και η πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων  Καβάλας, με το να μας φέρει μια πολύ σημαντική βοήθεια με δική του πρωτοβουλία των 20 εθελοντών από την οργάνωση ΙΣΕΚ, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες του προγράμματος  με δράσεις εθελοντισμού και μάλιστα πολυπολιτισμικές, αφού οι εθελοντές θα είναι από διάφορες χώρες”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Τουλκίδης. 

ΣΕ ΕΠΑΦΗ

”Έχουμε το πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης για το 2019. Μιλάμε για παιδιά γεννημένα από 1/1/2009 μέχρι 31/12/2013. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει φέτος για 100 παιδιά διότι μπορούμε να πάρουμε 4 παιδαγωγούς. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει από 8 Ιουλίου μέχρι 6 Σεπτεμβρίου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο της οδού Ομονοίας. Θα κοστίσει 100 ευρώ όπως και πέρυσι. Θα είναι ένα συνδυαστικό πρόγραμμα του δήμου με το Λ.Ε.Κ. Οι 20 εθελοντές σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς θα αναλάβουν όλο το ψυχαγωγικό – πολιτιστικό πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών στο σχολείο.  Παράλληλα, κάθε τμήμα των 25 παιδιών, δύο φορές μέσα στο πρόγραμμα, θα πάει στο Λ.Ε.Κ. και θα μάθει στα παιδιά χορούς και πολιτιστικά δρώμενα. Οι εθελοντές για δύο μήνες θα φιλοξενηθούν στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας. Τα παιδιά μας  θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, κόσμο και χώρες για να δούν κάτι διαφορετικό και πολύ μεγαλύτερο από την μικρή τους εμπειρία στην  πόλη τους”, συμπλήρωσε ο κ. Τουλκίδης. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΕΚ

Η Μαρίνα Φιλιππίδου ανέφερε από τη μεριά της ότι ”υπήρχε πρόταση από την ΙΣΕΚ που είναι ένας  παγκόσμιος οργανισμός νέων από φοιτητές σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα στηρίζεται από 9 Πανεπιστήμια που κάνουν πολιτισμικές ανταλλαγές και προσφέρουν κοινωνική εθελοντική δράση σε άλλες χώρες.  Η πρόταση έγινε από την Καβαλιώτισσα Σοφία Παραγιού που είναι  φοιτήτρια και συμμετέχει στην ΙΣΕΚ για να έρθουν 20 φοιτητές από άλλες χώρες για να προσφέρουν κοινωνική εθελοντική δράση σε ένα φορέα. Για τον λόγο αυτό κάναμε τη πρόταση στον δήμο Καβάλας, ώστε στο πρόγραμμα φύλαξης των παιδιών για το καλοκαίρι να προσφερθεί εθελοντική δράση από τους 20 φοιτητές.  Οι φοιτητές θα είναι από την Κίνα, την Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία, Γαλλία, Σερβία και θα μένουν στο Τ.Ε.Ι. για έξι εβδομάδες.  Τα χρήματα που θα εισπράξουμε θα είναι μόνο για τα λειτουργικά έξοδα. Τα παιδιά αυτά θα είναι όλες τις ημέρες στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και θα προσφέρουν δράσεις, παιχνίδι, χορούς και τραγούδια και μια μέρα την εβδομάδα θα έρχονται στο Λ.Ε.Κ. για να μαθαίνουν ελληνικούς χορούς στα παιδιά και χορούς της χώρας τους. Αυτό θα είναι  κάτι διαφορετικό για τα παιδιά που θα έχουν επαφές με τη ξένη κουλτούρα. Τα παιδιά θα βοηθηθούν να απασχοληθούν το καλοκαίρι δημιουργικά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *