Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για το Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης μέσω του ΕΣΠΑ ανακοινώθηκε  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Δευτέρα  με εισηγητή τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχαηλίδη. Ο τελευταίος εξήγησε ότι πρόκειται για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα αφορά την αποκατάσταση της σκεπής του κολυμβητηρίου και τη στεγάνωσή της, την αλλαγή των υαλοπινάκων, τοποθέτηση αντλιών θερμότητας, αισθητήρες νερού, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση από την βαθμίδα Ε στη βαθμίδα Β. Μάλιστα, όπως εξήγησε, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας υπερέβησαν εαυτόν και ετοίμασαν τη σχετική μελέτη έτσι ώστε να είναι επιλέξιμη καθώς πρόκειται για ένα έργο της τάξης του 1 εκατομμυρίου 900 χιλιάδων ευρώ! Ο κ. Μιχαηλίδης έκανε σχετικές δηλώσεις  τονίζοντας ότι «Πράγματι πρόκειται για έναν σχεδιασμό που αφορά σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και έχει ως αντικείμενο την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου. Το πρόγραμμα αυτό είναι της τάξεως των 1.9 εκ. ευρώ και θα μετατρέψει το κλειστό κολυμβητήριο από ενεργειακή κλάση Ε σε ενεργειακή κλάση Β. Έτσι θα έχουμε μια εξοικονόμηση ενέργειας περίπου στο 70% όταν θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Το κόστος συντήρησης είναι τεράστιο και λόγω της στέγης ενώ χρειαζόμαστε 1 τόνο την ημέρα για πετρέλαιο για την θέρμανση».

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Όπως εξήγησε «Θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο κέλυφος και στην στέγη του κτηρίου, στα κουφώματα και στους υαλοπίνακες όπου αυτό χρειάζεται, θα υπάρξει αντικατάσταση, θα υπάρξει ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, αντλία θερμότητας δηλαδή, ηλιακά για το ζεστό νερό, κάποια φώτα λεντ, σκέπαστρα για τις πισίνες για να παραμένει το νερό ζεστό ενώ θα τοποθετηθούν και αισθητήρες στα ντουζ και στους νιπτήρες ώστε να μην καταναλώνεται αλόγιστα το νερό!!!

 Αυτές είναι οι βασικές παρεμβάσεις που προβλέπονται. Η γεωθερμία δεν θα πατήσει στις παρεμβάσεις αλλά όπως είπε ο Δήμαρχος οι μελέτες και οι παρεμβάσεις συνεχίζονται και ελπίζουμε να τις χρησιμοποιήσουμε αυτές αργότερα. Δεν υπήρχε άλλωστε χρονικό περιθώριο για αυτό το πρόγραμμα το οποίο είχε προθεσμία στις 24 Ιανουαρίου.  Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση για το γυμνάσιο και λύκειο των Κρηνίδων, μάλιστα αυτή η πρόταση εγκρίθηκε και από το Δ.Σ. Καβάλας και ξαφνικά πήραμε την είδηση ότι δίδεται παράταση στο πρόγραμμα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οπότε έχοντας έτοιμη μελέτη για την στέγη από την προηγούμενη διοίκηση και την πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών  κ. Δρακονάκη, κάναμε πρόταση για το κλειστό Κολυμβητήριο. Οι υπηρεσίες έκαναν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια και έκαναν μια μελέτη και για αυτό το πρόγραμμα και έτσι σταθήκαμε τυχεροί και υποβάλλουμε το σχέδιο μας».

ΘΕΜΑ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Μάλιστα σημειώθηκε ότι λόγω θεμάτων στατικότητας δεν μπορούμε στην στέγη του κτηρίου του κλειστού να τοποθετηθούν φωτοβολταικά σώματα.

Το πρώτο βήμα έγινε αλλά πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση από την Περιφέρεια και μετά από 2 χρόνια θα έχουμε δυνατότητα υλοποίησης έργου.  Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική υποδομή που θα πρέπει να έχει το επίπεδο που του αρμόζει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *