Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών από τον Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Καβάλας

Όπως ήταν προγραμματισμένο, ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδας Παππάς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, Παναγιώτης Φώτου, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών που θα γίνει τη Δευτερά 21 Οκτωβρίου 2019, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Παππάς, o Δήμος Καβάλας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, ενώ τόνισε ότι είναι αδιανόητο εν έτει 2019 γυναίκες να μην κάνουν μαστογραφία, μια εξέταση ρουτίνας, που όπως είπε, σώζει ζωές.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα ειδοποιηθούν οι γυναίκες δικαιούχοι των κοινωνικών δομών του Δήμου Καβάλας να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο, ώστε να υποβληθούν, όσες το επιθυμούν σε εξετάσεις στο διαγωνιστικό κέντρο AFIDEA.

Από την πλευρά του ο κ. Φώτου ιδιαίτερα συγκινημένος υπογράμμισε ότι εδώ και πέντε χρόνια ο Σύλλογος δίνει τη δυνατότητα σε όσες γυναίκες δεν μπορούν ή είναι ανασφάλιστες να κάνουν προληπτικό έλεγχο μαστού. Απηύθυνε δε έκκληση σε όλες τις γυναίκες να κάνουν μαστογραφία, ενώ για τη φετινή πρωτοβουλία είπε ότι μέχρι την Παρασκευή (18/10) όσες γυναίκες επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για δωρεάν μαστογραφία, στα γραφεία του Συλλόγου στην Κ. Παλαιολόγου 9, στο παλιό ΠΙΚΠΑ, στο διάστημα 10 με 12 το πρωί.

Τέλος, η κ. Νίκη Γκλάβα τόνισε ότι καθημερινά οι εθελόντριες του Συλλόγου συμπαρίστανται στους ασθενείς του ΓΝΚ και συμπλήρωσε ότι οι μαστογραφίες αυτές δεν αφορούν μόνο άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, αλλά και όλες όσες επιθυμούν να πάρουν κάρτα και να κλείσουν ραντεβού στην AFIDEA για να πραγματοποιήσουν έλεγχο μαστού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *