Πρόβλημα με τις χειρουργικές κλινικές αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καβάλας όπως δηλώνει ο Ξ. Κροκίδης

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι 2 χειρουργικές κλινικές του Νοσοκομείου Καβάλας λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Το μέλος του συλλόγου κ. Κροκίδη, δήλωσε ότι χρειάζεται γενικότερα να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με κάποιες ειδικότητες γιατρών.

«Πράγματι και εγώ είδα το δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου και όντως υπάρχει ένα θέμα και στις δύο χειρουργικές κλινικές. Βέβαια να θυμίσω ότι το Νοσοκομείο της Καβάλας λόγω της εμβέλειας του, έχει δύο χειρουργικές κλινικές, δύο παθολογικές και από παράδοση δύο πνευμονολογικές κλινικές.

Στις χειρουργικές υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο προέκυψε από το γεγονός ότι ορισμένοι νέοι κυρίως συνάδελφοι με προκηρύξεις έφυγαν και πήραν θέσεις σε γειτονικά νοσοκομεία των Σερρών, της Ξάνθης, του Πολυγύρου και απεχώρησαν.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το θέμα με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Δοξάτου κ. Ζεκερίδη, που είναι χειρούργος  στο Νοσοκομείο Καβάλας,  ο οποίος θα είναι στην θέση του μέχρι 31 Αυγούστου και μετά αναλαμβάνει τα καθήκοντα του στο Δήμο Δοξάτου και αυτό θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία των δύο κλινικών και αυτές είναι σημαντικές κλινικές.

Όλες οι ειδικότητες είναι σημαντικές αλλά η παθολογία και η χειρουργική είναι κομβικές ειδικότητες».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Και πρόσθεσε πως  «Υπάρχει βέβαια μια προκήρυξη, τελεσφόρησε, οι συνάδελφοι προσελήφθησαν και μόνο ένας ιατρός έμεινε για να προσφέρει υπηρεσίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)  Καβάλας.

Οι υπόλοιποι γιατροί εκείνης της προκήρυξης επειδή συμβαίνει να είναι και χειρούργοι πήγαν στις δύο χειρουργικές κλινικές προκειμένου να βοηθήσουν την λειτουργία τους.

Άρα ενώ είχαμε σκοπό να οργανώσουμε επιτέλους τα ΤΕΠ για να μην έχουμε καθυστερήσεις, ώστε να τελειώνει κανείς σε λιγότερο από 4 ώρες, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Βέβαια όλα αυτά είναι προβλήματα που οδηγούν σε υπερεγασία των γιατρών αλλά σε καμιά περίπτωση δεν εγκυμονεί κίνδυνος».

ΠΕΡΙ ΤΕΠ

Ιδίως τα ΤΕΠ βάσει σχεδιασμού θα έπρεπε να λειτουργούν με νέο προσωπικό αλλά λειτουργούν με το παλαιότερο προσωπικό.

«Υπενθυμίζεται ότι 9 χρόνια κλείσαμε στο νέο Νοσοκομείο με την μετεγκατάσταση να ανήκει στον τότε διοικητή Σάββα Κοσμίδη. Και ένα πρόβλημα που δεν έχει λυθεί ακόμα είναι το πάρκινγκ, ενώ πιέζουμε για ενεργειακή αναβάθμιση ώστε να μην καταναλώνουμε 800 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για ψύξη και θέρμανση. Σαφώς υπάρχουν και άλλα θέματα, αλλά εδώ είναι οι διοικήσεις,  το υπουργείο για να λύσουν κατάλληλα τα προβλήματα.

Και δεν είναι μόνο οι χειρουργικές που έχουν θέμα. Υπάρχουν και αλλού ανοικτά ζητήματα. Θα χρειαστούμε εμείς να κρατήσουμε την ομαλότητα. Για παράδειγμα έχουμε ζήτημα και με την Ουρολογική Κλινική μας μια και δεν καλύπτεται όλο το πρόγραμμα εφημεριών και κάποια σημαντικά περιστατικά πηγαίνουν στα γειτονικά νοσοκομεία.

Θα παλέψουμε όμως ενώ την ίδια ώρα καλώ το κόσμο να δώσει αίμα μια και οι ανάγκες ελέω καλοκαιριού είναι πολύ πιο αυξημένες.

Μέλη συλλόγων και αθλητικών ομάδων, ας έρθουν να προσφέρουν μια μονάδα αίματος, που θα είναι υπερπολύτιμη» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *