Πρόβλημα με την διάθεση των σπαραγγιών στον Νέστο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε το διήμερο της κακοκαιρίας για την περιοχή του Νέστου. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Σάββας Αργυράκης σε δηλώσεις του τόνισε πως η χρονιά είναι όψιμη λόγω του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε αρχικά «Στην περιοχή είχαμε βροχοπτώσεις αλλά ζημιές έφεραν οι ισχυροί άνεμοι. Είχαμε ισχυρά μποφόρ, έπεσαν δέντρα σε οικισμούς και χωράφια αλλά αυτό το ανέλαβε ο Δήμος Νέστου.  Είχαμε όμως και μια παγωνιά με αποτέλεσμα όσα δέντρα άνοιξαν τα άνθη για να γίνει η γονιμοποίηση, μια και κάποια δέντρα ξεκινούν νωρίς, και πάγωσαν. Ζητήσαμε την συνδρομή του ΕΛΓΑ αλλά αναμένουμε λόγω του ιού.

Είναι η εποχή της σποράς τώρα, αλλά θα πάμε πίσω τώρα. Πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες ενώ ξέρουμε ότι ένα θέμα που ήρθε στην επιφάνεια ως αποτέλεσμα αρνητικής επίδρασης του ιού ήταν  η καλλιέργεια του σπαραγγιού.

Αυτό ήταν από τα πρώτα εξαγώγιμα της χώρας και έχουμε προβλήματα και με τις μεταφορές και με τις ελλείψεις εργατών στα εργαστήρια. Έτσι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές τιμές  για τον παραγωγό αλλά και τη μη διάθεση σπαραγγιών μια και έκλεισαν αγορές σε Ισπανία και αλλού βέβαια».

ΕΓΙΝΑΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Και πρόσθεσε πως «Έγιναν κινήσεις και από τον Αγροτικό Σύλλογο και από άλλους φορείς, κάναμε επίσημες αναφορές, κάποιοι βουλευτές απάντησαν, κάποιοι έκαναν ερωτήσεις στη Βουλή και αναμένουμε όταν τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα να δούμε σε σύσκεψη τι θα γίνει με το σπαράγγι. Πρέπει να κάνουμε όμως υπομονή αλλά γενικά τα πράγματα με τον πρωτογενή τομέα είναι δύσκολα. Έχουμε να κάνουμε με αστάθμητους παράγοντες, έχουμε να κάνουμε με απρόβλεπτα πράγματα.  Ποιος το περίμενε να φτάσουμε εδώ, ποιος θα περίμενε ακόμη και τόσο άσχημες καιρικές συνθήκες. Όλες αυτές οι μεταβολές έχουν αντίκτυπο στην ζωή μας. Η αλήθεια είναι πως για να παράγουμε πρέπει να επενδύσουμε έναν ολόκληρο χρόνο και μετά δεν ξέρουμε αν καν θα πουληθεί το προϊόν μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *