«Προχωράμε σαν αγορά στους τρεις καλύτερους μήνες από άποψη τζίρων» δηλώνει ο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης

Ξεκίνησε η τουριστική κίνηση για την Καβάλα με την εμπορική κίνηση της αγοράς να εμφανίζεται ανοδική το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη αναμένεται από τον Ιούνιο να ανέβει κι άλλο.

Ο κ. Λεμονίδης δήλωσε ότι «είναι γεγονός ότι από το Μάιο και μετά ξεκινάει η τουριστική περίοδος στην πόλη μας. Σίγουρα, όμως, η μεγαλύτερη προσέλευση γίνεται και παρατηρείται μετά τα μέσα Ιουνίου. Οι Βαλκάνιοι τουρίστες δεν είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με μας, όσον αφορά δηλαδή τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά τους. Υπάρχουν τα σχολεία που εκεί κλείνουν γύρω στις 10-15 Ιουνίου και γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσέλευση μετά από αυτό το χρονικό διάστημα. Σίγουρα προχωράμε σαν αγορά στους τρεις καλύτερους μήνες τους οποίους τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια έχουμε από άποψη τζίρων. Εμείς ήδη στείλαμε και το αίτημα για την αλλαγή του ωραρίου Ιούλιο-Αύγουστο να γίνει 9.30μμ το κλείσιμο ούτως ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε ένα μισάωρο πιο παραγωγικό σε σχέση με αυτό του απογευματινού ανοίγματος, που παρατηρείται ότι όλος ο κόσμος και οι τουρίστες βρίσκονται ακόμη στις παραλίες. Νομίζω ότι τουλάχιστον η αγορά της Καβάλας είναι έτοιμη από την άποψη πληρότητας αγαθών αλλά και πάρα πολύ καλών τιμών κι ευελπιστούμε ότι τουλάχιστον για τους επόμενους 3 μήνες θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιους ικανοποιητικούς τζίρους οι οποίοι θα βοηθήσουν πάρα πολύ στο να αποπληρώσουμε και κάποια συσσωρευμένα χρέη και κάποιες υποχρεώσεις και αλλά κάποια τρέχοντα έξοδα».

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Για το αν επηρεάσουν την αγορά οι επαναληπτικές εκλογές, είπε ότι «οι εκλογές και οι συνεχείς εκλογικές διαδικασίες σίγουρα είναι κάτι το οποίο την αγορά την παγώνουν. Και αυτό διότι αυτή η εκλογική διαδικασία την οποία περάσαμε πριν από μία εβδομάδα, παρατηρήθηκε το εξής πάρα πολύ απλό. Ήταν πάρα πολλοί οι υποψήφιοι, πολλοί οι συνδυασμοί, πολλές οι εκλογικές αναμετρήσεις, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι σχεδόν οι μισοί και παραπάνω κάτοικοι της πόλης ασχολούνταν μόνο με την εκλογική διαδικασία. Είτε γιατί είχαν κάποιο συγγενή ή φίλο σε κάποιον συνδυασμό, είτε γιατί ήθελαν να ασχοληθούν διότι παραδοσιακά ασχολούνται με τις εκλογές. Το θέμα είναι ότι η αγορά πέρασε μία περίοδο στασιμότητας και την οποία σίγουρα μετά το πέρας και της δεύτερης Κυριακής θα μπορέσει σιγά- σιγά να βρει το βηματισμό της. Καλώς ή κακώς –κακώς για μας, βέβαια- οι εκλογικές διαδικασίες και γενικότερα οι εκλογές, δεν είναι μία περίοδος κατά την οποία η αγορά κερδίζει κάτι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *