«Προφανώς έκλεισε ο κύκλος του Κωστή  Σιμιτσή στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού  Γιώργος Φιλόσογλου

Η αποχώρηση του τέως δημάρχου Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή  από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανακάτεψε την πολιτική τράπουλα. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου έκανε σχετικές δηλώσεις για το όλο θέμα.

Όπως τόνισε αρχικά «Προφανώς έκλεισε ο κύκλος του κ. Σιμιτσή στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκλεισε ένας πολιτικός κύκλος όπως αυτό απορρέει από την αναγγελία της μη καθόδου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Θα ανοίξει ή έχει ήδη ανοίξει η διαδικασία προκειμένου ο συνδυασμός που είχε την τύχη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας για δύο μήνες να παραμείνει ενεργός, να αναδείξει έναν νέο υποψήφιο για να κατέβει στις εκλογές του 2019.

Έτσι αντιλαμβάνομαι τα πράγματα ενώ θεωρώ ότι δύο θητείες ως δημάρχου και μια θητεία ως αντιπολίτευση είναι ένα επαρκές διάστημα για να προσφέρει κάποιος στα κοινά.

Το πλήρωμα του χρόνου έρχεται κάποια στιγμή, κανείς δεν είναι εκεί που είναι και κανείς δεν θα έπρεπε να είναι για πάντα. Τα 10 έτη ως όριο είναι το μάξιμουμ και μετά πρέπει κανείς να δίδει την σκυτάλη παρακάτω. Αυτό έκανε και ο κ. Σιμιτσής και κατά την άποψη μου, το έπραξε σωστά».

ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ

Στην ερώτηση αν αλλάζουν τα δεδομένα τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμη μέχρι την έναρξη της εκλογικής περιόδου.

«Για την ώρα μόνο φήμες έχουμε. Αν πάμε για Σεπτέμβριο του 2019 έχουμε 22 μήνες ακόμη. Σίγουρα η παράταξη του κ. Σιμιτσή είναι η μείζονα μειοψηφία, ήταν ο αντίπαλος τη δεύτερη Κυριακή και οι εξελίξεις δεν μας αφήνουν αδιάφορους.

Απλά νομίζω ότι οι υποψήφιοι συνδυασμοί θα είναι λιγότεροι από την άλλη φορά. Θα πρέπει να αναμένουμε και τον εκλογικό νόμο και την εκλογική διαδικασία μια και λογικά πρέπει μέχρι τέλη Μαρτίου να έρθει στη Βουλή το νέο σκηνικό. Γιατί θέλουμε να δούμε τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια, τα δημοτικά διαμερίσματα κ.λ.π..

Και όλα αυτά μπορεί να φέρουν κάποιες ανακατατάξεις. Είτε μειώνοντας τον αριθμό των υποψηφίων δημάρχων ή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των παρατάξεων γενικά. Το τοπίο είναι ρευστό. Θα δούμε. Η κ. Τσανάκα θα κατέβει εκ νέου για δήμαρχος, η παράταξη του κ. Σιμιτσή θα κατέβει με άλλο υποψήφιο, ο κ. Παπαδόπουλος προφανώς θα κατέβει εκ νέου, ο κ. Παππάς μάλλον θα ξανακατέβει, η παράταξη του κ. Βέρρου λέει ότι θα ξανακατέβει αλλά δεν ξέρουμε τον επικεφαλής. Έχουμε τον κ. Ποτόλια και δεν ξέρουμε εκεί ποιος θα είναι υποψήφιος αφού όλα είναι θέμα προσώπων. Έχουμε και 2 ανεξάρτητους, θα δούμε» τόνισε.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις ο ίδιος δήλωσε ότι  «Έχουμε το προνόμιο να γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Υπάρχουν προσωπικές σχέσεις και συμπίπτουν πολλές φορές με τις πολιτικές δράσεις ή και όχι. Διατηρώ φιλική σχέση με τον κ. Σιμιτσή ως συνάδελφος και φίλος, έχω άριστες σχέσεις με τον κ. Παπαδόπουλο Μάκη και με τον κ. Παπά Βαγγέλη. Άρα ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Παπαντίδης δεν είναι παράλογο και μεμπτό που κάνει παρέα με τον κ. Παπαδόπουλο.

Από την άλλη ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Μαυρίδης κάνει κριτική έχοντας μια μακρά παρουσία στα δημοτικά πράγματα και έχει μια αυτοτέλεια και αυτό δεν είναι και τόσο κακό. Λέει κάποια πράγματα, κάποιες φορές  αυτά που λέει είναι προς την σωστή κατεύθυνση, κάποιες δεν έχουν βάση,. Πολλές φορές δεν είναι ενήμερος αλλά γενικά η θέση του δεν μπορεί να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα. Νομίζω σε τελικά ανάλυση πως αυτό πρέπει να είναι το γενικό σκεπτικό όπως και ένα χρονικό όριο 10-12 ετών είναι αρκετό για να αποδείξει κάποιος αν μπορεί να προσφέρει ή όχι» σημείωσε καταληκτικά.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *