Προσφυγή στην ΥΠΕ έκανε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας για το θέμα των βαρδιών των διοικητικών υπαλλήλων στο ΤΕΠ

Προσφυγή στην υπερκείμενη αρχή της Υγειονομικής Περιφέρειας  έκανε το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας για το θέμα των βαρδιών των διοικητικών υπαλλήλων στο ΤΕΠ. Η πρόεδρός του κ. Κατερίνα Πετράκη  σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι  το σωματείο τους πρόσβαλε αυτή την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ως παράνομη.

Στις δηλώσεις της αναλυτικά η κ. Πετράκη σημείωσε «η προσφυγή έχει να κάνει με βάρδιες των διοικητικών υπαλλήλων σε συγκεκριμένο γραφείο. Η διοίκηση επέλεξε έναν ανορθόδοξο τρόπο να στελεχώσει ένα γραφείο και συγκεκριμένα τη γραμματεία του τμήματος επειγόντων περιστατικών, διότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που διέπει το χώρο του ΤΕΠ που λέει με ποιον τρόπο γίνεται η στελέχωση. Αποφάσισε λοιπόν η διοίκηση με πλειοψηφία στο Δ.Σ., μειοψήφησα εγώ, ότι αυτό θα γίνει με καθολική συμμετοχή του συνόλου των διοικητικών υπαλλήλων. Δηλαδή όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι θα περιδιαβαίνουν από το ΤΕΠ τις νύχτες και θα κάνουν νυχτερινά. Εμείς μαζί με τους εργαζόμενους θεωρήσαμε ότι αυτό είναι παράνομο αφενός, αφετέρου ήταν μια επίδειξη εξουσίας και άσκηση δύναμης που δεν συνάδει με το χώρο του νοσοκομείου. Κάναμε ιεραρχική προσφυγή προς την ΥΠΕ περιμένουμε το αποτέλεσμα και βεβαίως θα καταθέσουμε και αίτηση ακύρωσης της απόφασης στο Διοικητικό Εφετείο. Τα επιχειρήματα από την πλευρά της διοίκησης είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα μοιράζονταν οι νύχτες. Υπάρχουν όμως ιδιαίτερες περιπτώσεις ασθενών, ανθρώπων που έχουν πολλά χρόνια υπηρεσία, δεν είναι δυνατόν. Κάνεις μια επιλογή καλώς ή κακώς για όλους μας ισχύει αυτό όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορείς να καταστρατηγείς όλη την οργανωτική διάρθρωση του νοσοκομείου. Υπάρχει το επιχείρημα από την πλευρά της διοίκησης το οποίο είχε μια λογική. Ωστόσο όμως ήταν παράλογο από την άλλη. Γιατί δεν αντιστοιχούσε στον Οργανισμό, ακόμα ακόμα και στη νομοθεσία. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος στελέχωσης, στελεχώνεται με μόνιμο προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν 80 διοικητικοί να πηγαινοέρχονται σε ένα τμήμα και να κάνουν από μία νύχτα. Με την ίδια λογική και το νοσηλευτικό προσωπικό να γυρνάει στα τμήματα και να κάνει βάρδιες. Και φυσικά και οι εργαζόμενοι δεν το δέχθηκαν. Και βεβαίως για αυτό δεν πήγαν από 1 Σεπτέμβρη. Έχω πληροφορηθεί ότι από την Τρίτη έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία σε εθελοντική βάση να το στελεχώσουν μόνιμα όμως όχι εκ περιτροπής. Ωστόσο εμείς προχωράμε βέβαια και στην αίτηση ακύρωσης γιατί η απόφαση ισχύει, δεν έχει ανακληθεί».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού η κ. Πετράκη επισήμανε ότι «η κατάσταση βγαίνει στο μέτρο που είναι δυνατόν να βγει. Όταν υπάρχει μια έλλειψη της τάξεως άνω του 45%, βγαίνει τηρουμένων των αναλογιών. Εκεί όμως που δεν βγαίνει με τίποτα και πλέον έχουμε σοβαρότατες επιπτώσεις στην ίδια την υγεία των εργαζομένων είναι στους τραυματιοφορείς και τους μεταφορείς ασθενών. Άρχισαν να είναι ορατές οι επιπτώσεις στην υγεία τους. Και μετά από το καλοκαίρι που ήταν δραματικό με τόσο τουρισμό, πλέον άρχισαν να φαίνονται οι επιπτώσεις. Πρέπει πάση θυσία να γίνουν προσλήψεις σε αυτόν το χώρο. Πλέον μιλάμε για ανθρώπινη αντοχή, τώρα έχει ξεπεραστεί και αυτή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *