«Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό τουριστικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειαρχης Τουρισμού  Κώστας Αντωνιάδης

Σύσκεψη για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια προχθές, όπως  έκανε γνωστό ο Αντιπεριφερειαρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης.  Μία σύσκεψη ιδιαίτερα σημαντική.. ¨όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης  «Μιλάμε για μια σύσκεψη υπό την Προεδρεία του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέττιου όπου και συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες για να δούμε αφενός την πολύ σημαντική εκδήλωση που έχουμε τον επόμενο μήνα στην Αλεξανδρούπολη. Αναφέρομαι στους «Δρόμους του μεταξιού»  όπου θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε κοντά μας, στελέχη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και από το υπουργείο Τουρισμού. Όλοι τους θα αναδείξουν το σημαντικό ρόλο που είχε παίξει το υλικό αυτό το ξεχωριστό και μοναδικό, το μετάξι.

Παράλληλα θα αναδείξουν και τη διασύνδεση που υπήρχε μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής, όπου η περιοχή μας ήταν σταυροδρόμι μεταξύ λαών και πολιτισμών.

Γενικά θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση που θα χρήζει και ιδιαίτερης προσοχής. Γιατί οι Οργανισμοί αυτοί έχουν ως επικεφαλείς αρχηγούς κρατών και επομένως χρειάζεται ειδική φρούρηση και ασφάλεια.

Γενικά η περιοχή μας μπαίνει στους διεθνείς και παγκοσμίους χάρτες της τουριστικής βιομηχανίας που απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη της κληρονομιάς και του πλούτου της περιοχής μας».

ΜΟΣΧΑ

Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής έγινε και αποτίμηση της τουριστικής έκθεσης της Μόσχας στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη

«Πάμε σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Ellinair  του κ. Μουζενίδη να δούμε την αύξηση του τουρισμού από την Ρωσία προς την Περιφέρεια μας σε ποσοστό 40% καθώς επίσης να εκτιμήσουμε και το γεγονός ότι η ρωσική αγορά είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης και ο τουρισμός αφού δεν είναι κάτι στατικό, μπορεί να κινείται συνέχεια. Εκεί δίδουμε και εμείς βάρος, κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να κερδίσουμε όσους περισσότερους μπορούμε ενώ  η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει κάνει τις κατάλληλες κινήσεις προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τους εν δυνάμει τουρίστες των Βαλκανίων, ένα δυναμικό 50 εκ. ανθρώπων και από εκεί και πέρα παλεύουμε και για την ρωσική αγορά αλλά και  την ευρωπαϊκή αγορά. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση