«Προσκρούουμε στην εμπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη», σχολιάζει ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Μαρκόπουλος για την μη πρόσκληση στην σύσκεψη των δρομολογίων

Δεν προσκλήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη για τα δρομολόγια Καβάλας- Πρίνου ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, αλλά και η κα Πολυμέρου που εκλέχθηκε από τη Θάσο με τον συνδυασμό της Περιφερειακής Σύνθεσης. Όπως σημείωσε αυτό οφείλεται στην εμπάθεια του κ. Αντωνιάδη.

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι «στη σύσκεψη δεν προσκλήθηκα και δεν περίμενα να προσκληθώ. Το τραγικό δεν είναι αυτό, το τραγικό είναι ότι δεν καλέστηκε η κα Πολυμέρου η οποία είναι η μοναδική αιρετή της Θάσου, ασχολείται με τα θέματα, έχει τη δημοκρατική εξουσιοδότηση προκειμένου να χειρίζεται τα διάφορα ζητήματα του νησιού. Αυτήν την εξουσιοδότηση της την έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες και η οποία μάλιστα με έχει ενημερώσει κι εμένα και τον Χριστόδουλο Τοψίδη ότι επίκειται τα δύο δρομολόγια να γίνουν τρία. Ξέρουμε τα θέματα απλά προσκρούουμε στην εμπάθεια του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος με κανέναν τρόπο δεν συναινεί στο να την καλέσει στις συσκέψεις. Το χρονικό διάστημα στο οποίο ήμουν εγώ Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Τσολάκης πάντα ήταν προσκεκλημένος στις συσκέψεις και παρών με εξαίρεση δύο φορές λόγω υποχρεώσεων, καθώς υπηρετεί στην Πυροσβεστική και έπρεπε να είναι εκεί στις υποχρεώσεις της υπηρεσίες».

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΛΥΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Το ζήτημα για μένα παραμένει. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση, μακροπρόθεσμη. Αυτό που είχα υποστηρίξει είναι ότι όπως παλιά τον καιρό της Νομαρχίας τα εντός νομού δρομολόγια τα διαχειριζόταν ένα συμβούλιο τοπικό. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα. Δεν μπορεί το ΣΑΣ στην Αθήνα να ασχολείται με θέματα που αφορούν τις γραμμές Κεραμωτής- Λιμένα και Πρίνου- Καβάλας τη στιγμή που δεν ξέρουν ούτε που βρίσκονται ο Πρίνος, η Καβάλα και η Κεραμωτή. Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι θα πρέπει η γραμμή Καβάλα- Πρίνος να μπορέσει αν πει σε μία διαφορετική λογική την οποία θα εξυπηρετούνται και οι πολίτες της Θάσου, και οι ακτοπλοϊκές γραμμές, οι ναυτιλιακές εταιρείες. Είμαι από αυτούς πιστεύουν ότι η κερδοφορία των εταιρειών είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτόν πρέπει το λόγο πρέπει να παράγουν κέρδος για να μπορούν να συνεχίζουν να έχουν επενδύσεις και δυνατότητα να συντηρούν τα πλοία τους, να έχουν σύγχρονο στόλο και να εξυπηρετούν τις τοπικές ανάγκες. Δεν πιστεύω ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν στον Πειραιά. Ούτως ή άλλως η ευρωπαϊκή λογική είναι οι αποφάσεις να παίρνονται σε όσο το δυνατόν πιο κοντινό επίπεδο σε σχέση με τα προβλήματα και τους πολίτες.

Ατυχώς η Καβάλα και η Θάσος, για δεύτερη φορά όπως τότε επί Γρανά και Γιαννακίδη, βιώνουμε μία περίπτωση ότι άλλο ψήφισαν οι πολίτες της περιφερειακής μας ενότητας και άλλο είναι το αποτέλεσμα των εκλογών με συνέπεια να υπάρχει μια αναντιστοιχία. Η Περιφερειακή Σύνθεση έχει ψηφιστεί στη Θάσο περισσότερο από το 63% των πολιτών και εξέλεξε την κα Πολυμέρου. Δεν μπορεί να έρχεται η μειοψηφία να εκδικηθεί την Πολυμέρου και την Περιφερειακή Σύνθεση αποκλείοντας την από τα προβλήματα, όταν αυτή τα ξέρει καλύτερα. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *