Προσαρμόστηκαν στο Ζυγό Καβάλας στα περιοριστικά μέτρα

Ξεκίνησε η καλλιεργητική περίοδος στο Ζυγό παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ντέμης Κοτσακίδης σημείωσε ότι οι δημότες έχουν προσαρμοστεί στα περιοριστικά μέτρα, ενώ οι τελευταίες βροχοπτώσεις  δημιουργούν προβλήματα στους αγρότες και της περιοχής….

 Ο κ. Κοτσακίδης σημείωσε πως «Και σε εμάς όπως και σε όλη την χώρα ισχύουν οι όποιες απαγορεύσεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι επειδή εμείς είμαστε αγροτική περιοχή επιτρέπονται οι αγροτικές εργασίες πάντοτε όμως με την λήψη αναγκαίων μέτρων, δηλαδή με στάλσιμο μηνυμάτων. Τα καταστήματα που εξυπηρετούν τους αγρότες είναι ανοικτά και εξυπηρετούν

 Εμείς είχαμε κάποια προβλήματα κύρια από παιδιά σε ανοικτές περιοχές αλλά τώρα πήραμε μέτρα, μένουμε σπίτι και νομίζω ότι επιτέλους κάτι άρχισε να φαίνεται».

 ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Στο ερώτημα αν υπάρχουν αντιδράσεις στα περιοριστικά μέτρα απάντησε πως «Ο κόσμος  είχε κάποιες  αντιδράσεις, υπήρξε περίοδος προσαρμογής αλλά εμείς εδώ στην περιφέρεια και δη στα χωριά με το δάσος στο Ζυγός να δέχεται περιπάτους, με τον κάμπο να βλέπει περιπατητές είμαστε σαφώς καλύτερα. Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μας. Αλλά πάμε καλύτερα σε ό,τι αφορά τα μέτρα.

 Εμείς κάναμε έναν πρώτο καθαρισμό της περιοχής από τα χόρτα. Υπάρχει μια καθυστέρηση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας για 4μηνα για καθαριότητα. Κάναμε βέβαια ήδη ενέργειες αλλά και ο καιρός που είναι βροχερός φέρνει περισσότερα χόρτα. Ελπίζω να έρθουν άμεσα τα άτομα και θα ξεκινήσει άμεσα και ο καθαρισμός. Πρέπει να βάλουμε όλη πλάτη, άλλη επιλογή δεν έχουμε και λογικά κάποια αχτίδα φωτός θα φανεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *