Προς λύση το πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας προέκυψε από την προηγούμενη εβδομάδα καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν εγκρίνει τις υπερωρίες των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην εργάζονται τις Κυριακές και τις αργίες. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη το πρόβλημα είναι προς επίλυση ώστε η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται και τα Σαββατοκύριακα.

Ο κ. Τσουρουκίδης δήλωσε ότι «το θέμα πάει προς εκτόνωση. Έγινε προσπάθεια την Τρίτη και πιστεύω όλα να πάνε καλά. Περιμένουμε τα νέα από την Αποκεντρωμένη να είναι καλά, απ’ ό,τι μας έχουν πει. Πιστεύουμε ότι έχει βρεθεί μία λύση και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με αυτήν. Κι έτσι θα γίνεται αποκομιδή και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Κινηθήκαμε εμείς γιατί, επιτέλους, αναγνώρισαν το λάθος που γράφτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Έγινε ένα μικρό λαθάκι κι από ‘κει και πέρα μας έδωσαν το ΟΚ να προχωρήσουμε».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το θέμα του προσωπικού στην υπηρεσία είπε ότι «δεν έχουμε μόνιμο προσωπικό. Μας έχουν έρθει με σύμβαση οι 62 εργαζόμενοι που έχουμε αυτήν τη στιγμή. Μέχρι τους 112 θα περιμένουμε όλο αυτό το προσωπικό. Μας λένε μέχρι τέλη Μαρτίου θα τους έχουμε όλους. Μακάρι να τους έχουμε για να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε να προγραμματίζουμε και εμείς για την καθημερινότητα μία μέρα πιο μπροστά, όπως κάνουμε συνήθως».

ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ

Για τα απορριμματοφόρα που ακούστηκε ότι υπάρχει θέμα με τη συντήρησή τους, απάντησε ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Απλώς δίνουμε αρκετά λεφτά στη συντήρηση των απορριμματοφόρων. Βέβαια μέσα στο μήνα περιμένουμε και τα τρία καινούργια απορριμματοφόρα τα οποία θα μας έρθουν. Μίλησα με την εταιρεία που θα μας τα προμηθεύσει. Τα περιμένουμε πριν τις 25 Μαρτίου, όπως μου είπαν. Οπότε θα μας μείνει μονάχα ο συμπιεστής κι έχουμε τελειώσει με την αγορά των αυτοκινήτων. Νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη αγορά που έχει γίνει την τελευταία 20ετία, περίπου τόσα χρόνια έχουν να αγοραστούν μαζικά τόσα καινούργια αυτοκίνητα. Είναι μια μεγάλη αγορά, αξίας 1,7 εκ. ευρώ. Κάποιοι που μας κατηγορούσαν μάλλον δεν γνωρίζουν. Απλώς κατεβαίνουν υποψήφιοι για να πάρουν το θώκο του Δήμου Καβάλας, έτσι για να κατεβαίνουν. Είμαστε πανέτοιμοι. Ήρθαν τα  δύο οχήματα «κλούβες», ήρθε το αυτοκίνητο για το πλύσιμο των κάδων, ήρθαν τα δύο εκχιονιστικά, θα έρθουν τα τρία απορριμματοφόρα, θα μας έρθει και το πολυμηχάνημα που καθαρίζουμε τους δρόμους. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *