Προληπτική ιατρική στον Δήμο Νέστου

Ο Δήμος Νέστου με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ ΕΥΝΕΣΤΙΑ στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από της 25/06/2018 έως 29/06/2018 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια του Δήμου Νέστου και εξετάστηκαν συνολικά 314 γυναίκες εκ των οποίων οι 202 εξετάστηκαν στην Χρυσούπολη στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Νέστου Με Παράρτημα Ρομά και οι 112 στις τοπικές κοινότητες  Χρυσοχωρίου, Νέας Καρυάς και Λεκάνης του Δήμου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις 314 γυναίκες οι 125 πάσχουν από οστεοπενία και οι 29 πάσχουν από οστεοπόρωση.

Η πολιτικός εκπρόσωπος του Δήμου Νέστου στο ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Κοσμίδου Λαρίσα, γιατρός και εντεταλμένη σύμβουλος, δήλωσε: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως δωρεάν εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική. Ο Δήμος Νέστου ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή κα την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας. Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του καθώς επίσης και στα στελέχη του Ν.Π.Δ.Δ ΕΥΝΕΣΤΙΑ που συμμετείχαν για την υλοποίηση του προγράμματος».

Ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ευαισθητοποίηση τόσο του Δήμου όσο και των δημοτών, οι οποίοι στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού τους ελέγχου έγκαιρα και έγκυρα μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη νόσο διατηρώντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *