Κύριο άρθροΠολιτική

Προγραμματική σύμβαση για το παλιό Νοσοκομείο συνέταξε ο Δήμος Καβάλας την οποία απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών

Προγραμματική σύμβαση συνέταξε ο Δήμος Καβάλας την οποία απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της αξιοποίησης του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου, όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας η δήμαρχος κ. Τσανάκα. Τα στελέχη του υπουργείου αναμένεται να τη μελετήσουν, να προβούν ενδεχομένως σε κάποιες παρατηρήσεις και αμέσως μετά από πιθανή διόρθωση της να την υπογράψουν τα δύο μέρη. Παράλληλα και οι δύο πλευρές διατηρούν τα νομικά τους δικαιώματα, καθώς η Δικαιοσύνη τελικά θα αποφασίσει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου.

Στις δηλώσεις της η κ. Τσανάκα σημείωσε πως «βρέθηκα με τον υπουργό τον κ. Αλεξιάδη. Όπως και κάθε φορά εμείς αποφασίζουμε συγκεκριμένα πράγματα τα οποία όμως μετά τα απορρίπτουν οι δικηγόροι. Και πρότεινα αυτή τη φορά αντί να βρισκόμαστε εμείς και να παίζουμε το σπασμένο τηλέφωνο, να πούμε τη βούλησή μας ποια είναι, ποια είναι η βούληση του Αλεξιάδη, ποια είναι η δικιά μας, ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας και να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι δικηγόροι να βγάλουν άκρη πώς μπορούμε να συνεργαστούμε εφόσον η πολιτική βούληση υπάρχει για συνεργασία και συνεκμετάλλευση του παλιού Νοσοκομείου. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Την προηγούμενη Παρασκευή βρεθήκανε οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου μαζί με το νομικό σύμβουλο του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος είναι εξαιρετικός και πάρα πολύ διαβασμένος, καταλήξανε μετά από δυο ώρες κουβέντα ότι κανένας δεν θέλει το κακό του άλλου, ότι κανένας δεν θέλει να στείλει στη φυλακή τον άλλο και από κει και έπειτα να βρουν το νομικό πλαίσιο και τρόπο για να συνεργαστούμε. Έγινε αυτό, προχώρησε, αποφασίστηκε να γράψουμε μια προγραμματική σύμβαση και να τη στείλουμε να μας πούνε τις παρατηρήσεις τους. Φυσικά μέσα στην προγραμματική το κάθε ένα μέρος διατηρεί τα νόμιμα δικαιώματά του τα οποία θα διεκδικηθούν στα δικαστήρια και για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ας βγάλει άκρη το δικαστήριο, για να είμαστε όλοι καλυμμένοι. Αυτό όμως θα γίνει σε δέκα χρόνια. Σε δέκα χρόνια και άλλα έξι εφτά που είναι άδειο, πέταξε το πουλάκι. Αυτός είναι ο τρόπος που αποφασίσαμε και νομίζω είναι ο σωστός και θα πάει καλά. οι διαδικασίες στο δημόσιο είναι αργές, ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα είμαστε λίγο πιο γρήγοροι».

ΟΛΚ

Για την υπόθεση του ΟΛΚ η κ. Τσανάκα σημείωσε πως «το θέμα του ΟΛΚ είναι πολύ της μόδας αυτές τις μέρες και ακούμε διάφορα από τα ραδιόφωνα και διαβάζουμε διάφορα στις εφημερίδες. Κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, όταν χάνεις τρία δικαστήρια, όταν κάνεις ένσταση με δικαστικό τρόπο για να μη σου γίνει δέσμευση των χρημάτων και το χάνεις και αυτό πριν δέκα μέρες, όταν πηγαίνει ο Δήμος Καβάλας ως μη οφείλει και λέει ξέρετε κύριε Οργανισμέ, εμείς θα σας δεσμεύσουμε τα χρήματα κι όταν τα λες όλα αυτά και ο ΟΛΚ σφυρίζει αδιάφορα γιατί θεωρεί ότι επειδή είναι κράτος, γιατί να μην ξεχνούμε ότι Οργανισμός Λιμένα σημαίνει ΤΑΙΠΕΔ, αν νομίζει ότι μπορεί να το γλιτώσει επειδή είναι κράτος και να περιφρονήσει όλες αυτές τις δικαστικές αποφάσεις, ε από κει και έπειτα τι να πω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *