Προβολή των τοπικών προϊόντων και γεύσεων  της ΑΜΘ η οποία δοκιμάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις Βρυξέλλες

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Αμντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης  για μία σειρά θεμάτων με πρώτο την συμμετοχή της Περιφέρειας σε διοργάνωση γευσιγνωσίας. Συγκεκριμένα  ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.  Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες όπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος  όπως τόνισε «ζήτησε να συμμετέχουμε σε ένα ευρωπαικό event που έγινε εκεί, με απώτερο στόχο να προβάλλουμε και να προωθήσουμε τα σημαντικά τοπικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας. Πιστεύω και θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει μια συνέργεια του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό, να υπάρξει μια σύζευξη  δηλαδή των τοπικών προϊόντων με τις επιχειρήσεις της μεταποίησης ή εστίασης και γενικά οι καταναλωτές να μάθουν  τα προϊόντα που παράγει η περιοχή τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο που διαθέτει η περιοχή μας που παράγει σημαντικά τοπικά προϊόντα ,αφ ετέρου να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που αγωνίζονται νυχθημερόν  προκειμένου να παράγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.  Για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια ΑΜΘ την Τρίτη 26 Ιουνίου  συμμετείχε στο ευρωπαϊκό αυτό event, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία, μέσα από την συνέντευξη τύπου να διαφημίσω μια σειρά από τοπικά προϊόντα, αλλά και τρείς σεφ της περιοχής μας να μαγειρέψουν για το κοινό των Βέλγων και των δημοσιογράφων αλλά και υπαλλήλων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που έμειναν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα και την γεύση των τοπικών μας πιάτων. Δεν υπάρχει πια ελληνική κουζίνα, αλλά ελληνικά πιάτα, γιατί κάθε τόπος έχει το δικό του γαστρονομικό ενδιαφέρον και γι αυτό τον λόγο μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων, οφείλουμε να αναδείξουμε τον  γαστρονομικό πλούτο της Περιφέρειάς μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *