Προβληματισμός επικρατεί στην Θάσο με τον κορωνοϊό λόγω του ότι πλησιάζει η τουριστική περίοδος

Προβληματισμός επικρατεί στους επαγγελματίες της Θάσου λόγω του κορωνοϊού καθώς  δεν μπορούν να κινηθούν τουριστικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη οι επαγγελματίες τηρούν στάση αναμονής.

Ο κ. Τσιλογιώργης ανέφερε πως «Πράγματι και η Θάσος δεν κάνει τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από ό,τι κάνει όλη η Ελλάδα. Κινούμαστε σε ρυθμούς ιού. Άλλες χρονιές τέτοιες εποχές υπήρχε μια κινητικότητα, μια προετοιμασία προκειμένου να υποδεχθούμε τους τουρίστες μας το Πάσχα.

Ντόπιους και ξένους περιμέναμε.  Φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα. Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο τέλος της περσινής τουριστικής περιόδου το νησί κατάφερε να κλείσει τις πληγές τους και τώρα ενώ είναι έτοιμο έρχεται να αντιμετωπίσει το νέο αυτό κύμα με όλες τις συνέπειες που θα φέρει μαζί ο ιός.

Σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό υπάρχει μια ανησυχία με το τι μέλει γενέσθαι Ας ελπίσουμε όμως ότι όλη αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει γρήγορα για να μπει και η Θάσος σε κανονικούς ρυθμούς».

ΠΑΓΩΜΑΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ…

Ο ίδιος έκανε λόγο για παγωμάρα που επικρατεί στο νησί. «Οι επαγγελματίες σαφώς και δεν ξέρουν πώς να κινηθούν. Ας ελπίσουμε όμως μετά το Πάσχα και όπως λένε οι ειδικοί θα αρχίσει να υποχωρεί η κρίση αυτή που έχει πλήξει όλη την ανθρωπότητα και κατά συνέπεια θα περιμένουμε τέλος Απριλίου να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς. Οι επαγγελματίες είναι σχεδόν έτοιμοι και οι πληγές που είχαν ανοίξει από τις καταστροφικές πλημμύρες έχουν σχεδόν επουλωθεί οπότε  το νησί είναι έτοιμοι να υποδεχθεί τους επισκέπτες ντόπιους και ξένους όπως κάθε χρόνο».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τέλος ανέφερε πως «Να πούμε τέλος ότι κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των φέρρυ μπόουτ. Από την 1η Απριλίου θα μπούμε στην νέα γραμμή και θα έχουμε 4 δρομολόγια από τον Πρίνο. Είθε να τελειώσει γρήγορα αυτό το κακό που βρήκε την ανθρωπότητα απροετοίμαστη.  Γενικά όλοι υποδεχθήκαμε τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα με χαλαρότητα αλλά βλέπετε όλοι ότι με την παγκοσμιοποίηση και τα μεταφορικά μέσα σε χρόνο ρεκόρ ο ιός απλώνεται σε όλη την υφήλιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *