Προβληματισμοί Θεόδωρου Μαρκόπουλου για τα έργα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Στις 500.000 ευρώ αυξήθηκε το ποσό από τις 180.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλος υπάρχουν επιφυλάξεις για τον χρόνο που θα χρειαστεί να γίνουν αυτά τα έργα ανάπλασης. Σε δηλώσεις του έδωσε και τις σχετικές διευκρινήσεις.

 Όπως σημείωσε «Καταρχάς εγώ εξέφρασα τον φόβο μου και δεν διαφώνησα. Μακάρι να γίνουν και τόσα και άλλα τόσα έργα. Και μακάρι το Αμφιθέατρο να έρθει σε μια  όσο το δυνατό καλύτερη κατάσταση. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος πέρα από το Αμφιθέατρο.

 Απλά εγώ είπα ότι μεγαλώνοντας την μελέτη η οποία θα γίνει από εξωτερικούς συνεργάτες της Περιφερειακής Ενότητας τουλάχιστον όσον αφορά τα ηλεκτρομηχανολογικά ενώ υπάρχει κίνδυνος αυτό το πράγμα να κρατήσει επί μακρού. Δηλαδή το θέμα της παρέμβασης που θα γίνει να θέσει το Αμφιθέατρο εκτός για πολύ καιρό.

 Το ζήτημα είναι ότι εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης ζούσα αυτό το θέμα των συλλόγων εδώ και πολύ καιρό. Οι σύλλογοι είχαν τη δική τους αγωνία και οι γραμματείς  έξω στη Νομαρχία πάντοτε έλεγαν στους αρμοδίους των συλλόγων ότι «ναι, εμείς σημειώνουμε την ημερομηνία αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει ακριβώς αν συμβεί κάτι στο Αμφιθέατρο. Όλους τους έπιανε μια ανησυχία και αυτή την ανησυχία κάποια στιγμή θα έπρεπε να την αποβάλλουμε με το να υλοποιηθεί κάποιο έργο. Θα πρέπει βέβαια αυτό να έχει δύο κατευθύνσεις. Η μια είναι να διαρκέσει όσο το δυνατόν λιγότερο έτσι ώστε να αναστείλει όσο το  δυνατόν λιγότερες δραστηριότητες της πόλης της Καβάλας».

 ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Το δεύτερο είναι – και σε αυτό απέβλεπε και η προσπάθεια που είχε γίνει με τα 180 χιλιάδες ευρώ που εγώ είχα βάλει στον προϋπολογισμό τότε για την ανακαίνιση του – και το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει κατά την άποψη τη δική μου να πάμε σε μια λογική για παράδειγμα να στηριχθούν τα ξύλινα καθίσματα αλλά να μην πεταχτούν ή να μπουν πλαστικά που είναι και πιο εύκολη λύση και πιο πρακτική και οικονομική.

 Εγώ εξέφρασα ένα προβληματισμό απλά γιατί όσο μεγαλώνει το αντικείμενο της μελέτης τόσο πιο πολύ καιρό θα είναι κλειστό το Αμφιθέατρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *