Προβληματίζει η αναστολή των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου

 

Η αναστολή των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου προβληματίζει. Ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης παρακολουθεί το θέμα και είχε προσφάτως επαφή με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη. Σε δηλώσεις του εξέφρασε τον προβληματισμό του για το όλο θέμα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαι πολύ στεναχωρημένος, διότι από την αρχή της περιόδου είχαμε βεβαιώσεις ότι θα σταματήσει αυτή η γραμμή. Στο πρώτο lock down την άνοιξη, οι ναυτιλιακές εταιρείες είχαν πάλι αποφασίσει να σταματήσουν τα δρομολόγια. Προσπάθησα και τότε μέσω του υπουργείο να επιδοτηθεί η γραμμή. Η κυβέρνηση θέλει να έχουν καθημερινή επαφή όλα τα νησιά. Αναγκαστικά επιδοτεί τα πλοία γι’ αυτά τα δρομολόγια. Το Μάρτιο είχε επιδοτηθεί η γραμμή Κεραμωτής- Λιμένα. Προσπαθούσα αλλά δεν μπόρεσα να εντάξω  και τη γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Κι επειδή είχα τις διαβεβαιώσεις ότι η γραμμή δεν θα κλείσει, βλέποντας ότι οι δύο εταιρείες είχαν αποφασίσει να σταματήσουν λόγω του κορωνοϊού και της μικρής κίνησης, ενδιαφέρθηκε μία εταιρεία που έκανε για ένα μήνα τα δρομολόγια. Κατέβαινα καθημερινά στο λιμάνι και όντως η κίνηση ήταν πολύ μικρή, 8-10 άτομα και ένα αυτοκίνητο σε κάθε δρομολόγιο. Είναι λογικό για να συνεχιστεί αυτή η γραμμή να χρειάζονται μια επιδότηση. Είχα μιλήσει με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την επιδότηση της γραμμής, μου είπαν ότι το σκέφτονται και τώρα βλέποντας ότι πάλι δημιουργήθηκε πρόβλημα η εταιρεία σταμάτησε να δουλεύει έχοντας δηλώσει ότι θα πάει το πλοίο για επισκευές.

Επικοινώνησα εγγράφως και τηλεφωνικά με το υπουργείο. Ο υπουργός Ναυτιλίας νοσηλεύεται λόγω κορωνοϊού. Θα γίνει καινούργια σύσκεψη στο υπουργείο για να επιβεβαιωθούν κι άλλες γραμμές που έχουν κι αυτές πρόβλημα. Έχει βγει το ΦΕΚ για επιδότηση της γραμμής Λιμένα- Κεραμωτής και συμπληρωματικά θα βάλουν τη γραμμή Καβάλας- Πρίνου, για όποια εταιρεία θελήσει. Θα γίνουν προσπάθειες για να γίνει κάτι πριν τη νέα χρονιά, αλλά μου έχουν υποσχεθεί ότι η επιδότηση θα γίνει με την είσοδο του 2021. Παρακολουθώ συνέχεια το θέμα. Αυτή η γραμμή πρέπει να λειτουργεί και για τη νότια Θάσο αλλά και για την αγορά της Καβάλας».

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Για τα αγροτικά θέματα είπε ότι «το ευχάριστο είναι ότι βγήκε η πλατφόρμα για τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές. Κάθε Σάββατο έρχεται μόνο το 50% οπότε μπορούν να μπουν στην επιδότηση. Επίσης, μετά από πολλές προσπάθειες, βγήκαν οι πληρωμές για τα σχέδια βελτίωσης που ήταν ένα πρόβλημα εδώ και δύο χρόνια. Οι αγρότες μπορούν να καταθέσουν τα τιμολόγια για να αρχίσουν να πληρώνονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast