Πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων Ελληνίδων

Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων Ελληνίδων  στο οποίο συμμετείχε και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. Η πρόεδρος του κ. Μαρίνα Φιλιππίδου σημείωσε ότι συμμετείχαν 400 σύνεδροι.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το συνέδριο γίνεται κάθε δύο χρόνια εδώ και 40 χρόνια περίπου. Το φετινό έγινε στο Βόλο από την Πέμπτη 19 μέχρι την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχουν τα Λύκεια Ελληνίδων απ’ όλη την Ελλάδα. Υπάρχει ένα σε κάθε νομό. Καθώς επίσης και του εξωτερικού, του Μονάχου, της Βοστόνης, της Αυστραλίας κ.α. Το θέμα ήταν η παραδοσιακή ελληνική φορεσιά που αρκετοί σχεδιαστές, Έλληνες και ξένοι, έχουν επηρεαστεί από την ελληνική παραδοσιακή φορεσιά. Και βέβαια πώς εμείς, το Λύκειο Ελληνίδων, πρέπει να τηρούμε πιστά τα γνήσια παραδοσιακά ενδύματα. Έγινε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και είναι πολύ σημαντικό ότι επηρεάζονται πολλοί σχεδιαστές από την ελληνική παραδοσιακή φορεσιά. Ταυτόχρονα πρέπει να τη διατηρήσουμε ακόμη και στη λεπτομέρεια, εμείς ως Λύκειο Ελληνίδων. Υπήρξαν καθηγητές πανεπιστημίων, ενδυματολόγοι, θεατρολόγοι, λαογράφοι, σπουδαίο άνθρωποι.

Το παρακολούθησαν περίπου 400 σύνεδροι- γυναίκες απ’ όλη την Ελλάδα. Έχει γίνει στην Καβάλα επί προεδρίας Κουφογιάννη. Είναι σημαντικό για την κάθε πόλη. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή να κάνουμε ξανά ένα συνέδριο. Το 2021 θα γίνει στην Καλαμάτα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. Και ευελπιστούμε να το διοργανώσουμε από το 2023 και μετέπειτα. Διότι βοηθάει στη σύσφιξη των σχέσεων και των επαφών μας, να βρισκόμαστε να ανταλλάσουμε απόψεις».

ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «επιστρέψαμε γεμάτοι γνώσεις και συνεχίζουμε το έργο μας. Μπροστά μας έχουμε τη συμμετοχή μας στο Τόκιο. Φέτος γιορτάζονται τα 120 χρόνια ελληνο-ιαπωνικής φιλίας και γίνονται πολλές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στην Ιαπωνία. Η Καβάλα θα εκπροσωπήσει στην Ελλάδα σε 4 εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί. Οι Ιάπωνες έχουν μεγάλη αγάπη για τους Έλληνες. Θα είμαστε εκεί από τις 8 έως τις 17 Οκτωβρίου. Θα ταξιδέψουμε 23 άτομα και ελπίζουμε να φέρουμε το ελληνικό πνεύμα στην Ιαπωνία και να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *