Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας όπου τέθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα ενώ πραγματοποιήθηκε και ο ετήσιος απολογισμός του 2019. Η πρόεδρος του φορέα κ. Ματίνα Τσούτσα σημείωσε πως η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε όπως προβλεπόταν παρά την αποχώρηση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αξίζει να  σημειωθεί ότι και πάλι η παράταξη της ΔΑΣ, το ΠΑΜΕ, όπως πράττει πάντα, σε κάθε διοικητικό συμβούλιο και σε κάθε γενική συνέλευση είχε κάνει κάλεσμα έξω από το Εργατικό Κέντρο όπου είχαν μαζευτεί περίπου 30-35 άτομα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν καμία σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, ήταν επί το πλείστον συνταξιούχοι, καθηγητές, δικηγόροι, ανεπάγγελτοι, καθώς και συνδικαλιστές από τον Εμπορικό Σύλλογο. Προσήλθαν οι αντιπρόσωποι έγινε η διαπίστωση της απαρτίας και ξεκίνησε με το διοικητικό απολογισμό του 2019. Εκεί όταν έγινε αναφορά στον απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε από τον συνδικαλιστικό βραχίονα του κ. Καραμπατζάκη και του κ. Γιαγκίδη, αντέδρασαν και προσπάθησαν για άλλη μια φορά να διαλύσουν τη γενική συνέλευση με απειλές, κάτι που δεν κατάφεραν. Και αποχώρησαν. Ο λόγος που αντέδρασαν είναι γιατί ο κ. Γιαγκίδης είχε αποβληθεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου από 27/9/2019 για πολλούς λόγους. Γιατί δεν λειτουργούσε βάση του καταστατικού και το αποκορύφωμα ήταν ο ξυλοδαρμός μου που έγινε στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο στις 27/9/2019. Αποφάσισαν, αφού δεν είχαν προβεί σε καμία κίνηση, ο κ. Γιαγκίδης και ο κ. Καραμπατζάκης, την Παρασκευή να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Αυτά εκδικάστηκαν το πρωί της Παρασκευής και το Πρωτοδικείο Καβάλας απέρριψε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής σχετικά με την αναστολή εφαρμογής της από 27/9/2019. Οπότε βρέθηκαν σε κάποια σύγχυση όταν άκουσαν τα ονόματά τους, γιατί δεν ήθελαν να απολογηθούν, γιατί αυτό ήταν το δεύτερο αίτημα το οποίο είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο, να μην κληθεί ο κ. Γιαγκίδης για να απολογηθεί και να μην υπάρξει κατηγορητήριο κατά του. Να επισημάνω ότι από πέρυσι μέχρι φέτος έχουμε κατηγορηθεί πολλές φορές κι έχουμε καταγγείλει ότι ουδέποτε γνωρίσαμε τους λόγους για τους οποίους αποβλήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο κι ότι δεν του δώσαμε την ευκαιρία να απολογηθεί.

Στο δεύτερο αίτημα το Πρωτοδικείο αποφάσισε να μην συζητηθεί το θέμα. Σεβάστηκα το αίτημά του, κάτι που αυτός δεν σεβάστηκε καθόλου τους 55 αντιπροσώπους. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια, υπήρχε μέλος τους ο κ. Κοζικόπουλος ο οποίος, δεν ξέρω για ποιον λόγο, ζητούσε να πάρουν πίσω τις υπογραφές της προσέλευσης τους. Προφανώς φαντάζονταν ότι αν τις έπαιρναν δεν θα υπήρχε απαρτία. Για άλλη μία φορά αποφάσισαν να αποχωρήσουν όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά».

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Για την ημερίδα που θα διοργανώσουν το τρέχον έτος  είπε ότι «είναι στο πρόγραμμα δράσης για το 2020 να γίνουν κάποιες ημερίδες σε συνεργασία μες τη ΓΣΕΕ και το ΙΝΕ. Μια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τον τομέα της υγείας και της ασφάλειας. Άλλη θα πραγματοποιηθεί με έμφαση την έξαρση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, και το προσφυγικό που βιώνουμε κι είναι ένα ζήτημα το οποίο ενδιαφέρει όλους. Μέσα στο πρόγραμμα δράσης υπάρχει και η συμμετοχή μας στα προγράμματα ΛΑΕΚ που έγιναν και πέρυσι, γιατί θεωρούμε ότι η επιμόρφωση και η εκπαίδευση προσφέρουν δεξιότητες. Και θα γίνει άλλη μία ημερίδα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Τουρισμού μέσα από σεμινάρια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *