Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της  μονάδας ανθοκομίας στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων   Βαγγέλη Αποστόλου

Στον Δήμο Νέστου έχει πραγματοποιηθεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα  της ανθοκομίας, που βασίζει εξολοκλήρου τη λειτουργία της στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου  Ερατεινού του Δήμου Νέστου. Η επένδυση αυτή  εγκαινιάστηκε το πρωί του Σαββάτου παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.  Βαγγέλη Αποστόλου καθώς και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Μέτιου αλλά και άλλων πολιτικών παραγόντων, παρουσία φυσικά και του δημάρχου Νέστου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλου.

Μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί η πρώτη φάση της επένδυσης ύψους  7.000.000 ευρώ της τάξεως των 35 στρεμμάτων  θερμοκηπίων. Η δεύτερη φάση της επένδυσης, ύψους 3.000.000  ευρώ αφορά επιπλέον 25 στρέμματα.

Η εταιρεία Sellecta  Ελλάς παράγει έριζα μοσχεύματα καλλωπιστικών ανθοκομικών φυταρίων με τη χρήση του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού κάτι που γίνεται  σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου με την χρήση θερμών υδάτων  μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΣΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη δημιουργηθεί 120 θέσεις εργασίας ενώ αναμένεται να ανέλθουν  στις 160 περίπου με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της επένδυσης.

Η  συγκεκριμένη επένδυση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε  η λειτουργία της να έχει  μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθιστώντας την οικολογικό παράδεισο.

Ο κ. Αποστόλου στις δηλώσεις του έκανε λόγο για μία εξαιρετική επένδυση που προσφέρει πολλαπλώς καθώς εκτός από τις θέσεις απασχόλησης που προσφέρει παράλληλα αξιοποιεί την ανθοκομία, μία ανερχόμενη  δραστηριότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο υπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση ενθαρρύνει αυτές τις επενδύσεις που είναι άκρως φιλικές στο περιβάλλον  και ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες στην οικονομική τους ανάπτυξη.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Γιάννης Παπαθεοχάρης στις δηλώσεις του τόνισε πως η εταιρεία προήλθε από την συγχώνευση μίας γερμανικής εταιρείας και δύο ελληνικών  και παράγουν σε μία έκταση 35 στρεμμάτων  παράγοντας από άρριζα  έριζα  μοσχεύματα τα οποία εξάγουν κατά 95%. «Με την επέκταση της επένδυσης κατά 25 στρέμματα ελπίζουμε να φτάσουμε σε 60 εκ. φυτάρια τα οποία θα εξάγουμε στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως Ιταλία, Γερμανία κ.λ.π. ενώ αξιοποιούμε το γεωθερμικό πεδίο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα  και ελπίζουμε με την επέκταση της μονάδας να προσελκύσουμε και άλλους επενδυτές  δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την τελετή των εγκαινίων  ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου κ. Προκόπιος ενώ παραβρέθηκαν επίσης και οι 4 βουλευτές του Νομού κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης, Παναγιωτόπουλος και Παπαφιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση