«Πρέπει να στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα και τα τοπικά προϊόντα» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καρβάλης   Γιάννης Θωμαΐδης

Δύσκολη είναι η καθημερινή επιβίωση των επαγγελματιών της Νέας Καρβάλης όπως την περιγράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών κ. Γιάννης Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Θα έλεγα ότι τελικά η Ν. Καρβάλη δίνει το στίγμα σε ό,τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Θα έλεγα ότι ευτυχώς ή δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Τα ζούμε καθημερινά όλοι μας. Επιχειρήσεις φυτοζωούν, παλεύουν για να επιβιώσουν. Όλα είναι δύσκολα. Αν δεν αλλάξει η κεντρική πολιτική σκηνή στο να καταλάβει ουσιαστικά ότι το επιχειρείν είναι αυτό που θα δώσει την ονομαζόμενη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται τόσα χρόνια δεν θα καταφέρουμε και πολλά. Δυστυχώς δεν είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης της κυβέρνησης προς το επιχειρείν».

ΚΙΝΗΤΡΑ

Πρόσθεσε δε πως «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει κίνητρα, να καταφέρουμε να επιβιώσουμε στο επιχειρείν, να κάνουμε εξαγωγές. Αλλά και να στηρίξει τις εξαγωγές, τον επαγγελματία της οικογένειας για να μην κλείσει και αυτό. Το ποσοστό των εργαζομένων οι οποίοι έχουν απολυθεί είναι τεράστιο.

Το 27% που έχουμε ανεργία είναι από επιχειρήσεις ατομικές, που είχαν 1 ή 2 ή 5 ή 10 άτομα προσωπικό. Και συνεχίζεται δυστυχώς αυτή η κακιά πολιτική. Είμαστε σε πολύ δυσμενή θέση πια. Αυτό φαίνεται. Κάθε μέρα που περνά γίνεται ακόμη χειρότερο το όλο πράγμα. Πόσο να αντέξουμε;» αναρωτιέται με νόημα.

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Στο ερώτημα αν η υπερφορολόγηση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα ο ίδιος απαντά θετικά. «Είναι βέβαια. Αλλά δεν θα έλεγα ότι μόνο η υπερφορολόγηση είναι το πρόβλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι το ΤΕΒΕ, ο ΟΑΕΕ όπως λένε ακόμη ζει στα ίδια επίπεδα. Ναι μεν έκαναν μια μείωση αλλά ζητούν και τα παλαιότερα ενώ ξέρουν ότι δεν θα τα πάρουν. Είναι ψυχολογικό πια το πρόβλημα. Και στο ΤΕΒΕ και στην εφορία, ζητούν φόρους από δεξιά και αριστερά, φορολογούν τα καύσιμα. Φοβόμαστε να βάλουμε βενζίνη για να πάμε να κάνουμε ένα ταξίδι, να πάμε  για  μια πώληση σε μια έκθεση, όλα μας χτυπούν συνεχόμενα. Είτε δεξιά είτε αριστερά. Εισάγουμε ακριβά, ανεβαίνουν οι πρώτες ύλες. Έχουν αλλάξει τα πάντα. Και υπάρχει μια αναξιοπιστία στον Έλληνα επιχειρηματία πια. Δεν μας εμπιστεύονται.

Και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ό,τι και να σου πει ο άλλος θα είναι ένα θέμα αφού θα σου ζητήσει χρήματα και μόνο τότε θα προχωρήσεις τη δουλειά σου».

Ο ίδιος ευχήθηκε να έρθουν καλύτερες ημέρες με την λογική βέβαια να στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα και τα τοπικά προϊόντα. «Όλος ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Ας αφήσουμε λίγο το ξένο. Ας περιμένει και ας στηρίξουμε τα δικά μας τοπικά προϊόντα» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *