«Πρέπει να ξεκινήσουν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα για να θωρακιστεί το νησί», δηλώνει ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, Νίκος Τσιλογιώργης

Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα στη Θάσο μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Ποτός αντιμετωπίζει προβλήματα ύδρευσης ενώ και η Ποταμιά αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα κυκλοφορικά.

Ο κ. Τσιλογιώργης δήλωσε ότι «σιγά- σιγά προσπαθεί η Θάσος να επουλώσει τις πληγές της μετά τις καταστροφικές νεροποντές. Ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή του Ποτού που ακόμη έχει πρόβλημα με την ύδρευση. Το ανάγλυφο της περιοχής, ιδιαίτερα της παραλιακής ζώνης, έχει αλλάξει φυσιογνωμία. Πρέπει, επιτέλους, να ξεκινήσουν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα για να θωρακιστεί η Θάσος. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί το επόμενο διάστημα αλλά ωστόσο αυτά τα έργα που υποτίθεται έπρεπε να γίνουν χθες, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Επιπλέον, επειδή το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άμεσα να αποζημιωθούν όσοι έχουν πληγεί γιατί οι ζημιές είναι μεγάλες. Κι όχι μόνο στο Θεολόγο και τον Ποτό, αλλά και στα Λιμενάρια, στην Παναγία, την Ποταμιά. Οι καταστροφές είναι μεγάλες.

Το ευτύχημα είναι ότι η τουριστική περίοδος είναι μακριά, οπότε υπάρχει χρονικό περιθώριο για να επουλωθούν οι πληγές και να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ

Συνέχισε λέγοντας ότι «επίσημα δεν είχαμε κάποια συνάντηση ως Θασιακή Ένωση με αρμόδιους φορείς. Ανεπίσημα μιλούσαμε με πολλούς και με κατοίκους της περιοχής. Έχουμε δει εικόνες από το μέγεθος της καταστροφής. Δεν την περίμενε κανείς. Όταν πλημμυρίζει ένας μικρός λάκκος που υπάρχει στο κέντρο του Ποτού –αυτό είναι να συμβεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν θυμούνται οι παλιότεροι τέτοια νεροποντή. Ωστόσο πρέπει να συνέλθουμε, διότι η φύση εκδικείται κι εκεί που παρεμβαίνει ο άνθρωπος και κλείνει το πέρασμα για τα νερά, πρέπει να βρει διέξοδο το ποτάμι, η βροχή, το νερό. Την πληρώνουν οι κάτοικοι που οι ίδιοι ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις φταίνε.

Άμεσα πρέπει να παρθούν μέτρα για να θωρακιστεί το νησί. Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε ικανοποιητικά., Ωστόσο χρειάζονται όλα τα έργα υποδομής για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές».

Σήμερα, στις 7, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, η Θασιακή Ένωση έχει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του συνταξιούχου γυμνασιάρχη Θεολόγου, Γιάννη Βαρδαβούλια, που έχει σχέση με την παράδοση και τον πολιτισμό της Θάσου με τίτλο «Θεολόγος Θάσου, λαογραφικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *