«Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Πεφάνης, με αφορμή τη μεγάλη διάρκεια των συνεδριάσεων

Θέμα χρονικής διάρκειας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τίθεται από πλευράς δημοτικών συμβούλων δεδομένου ότι αρκετοί σύμβουλοι δεν τοποθετούνται αλλά αγορεύουν. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Πεφάνης σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρχει οικονομία του λόγου διότι υπάρχουν 41 δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν όλοι δικαίωμα να μιλήσουν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «και τη Δευτέρα ήταν μια μακρά συνεδρίαση. Δεν ήταν επί συγκεκριμένων θεμάτων, ήταν μια ενημέρωση κυρίως για το θέμα της ΔΙΑΑΜΑΘ, γιατί πολλοί σύμβουλοι και επικεφαλής ακόμη δεν γνώριζαν πώς είναι διαρυθμισμένη αυτή η εταιρεία και τι κάνει για τους δήμους, πώς διαχειρίζεται τα χρήματά μας, τα σκουπίδια κ.ο.κ. Έτσι αφήσαμε τη συνεδρίαση πιο χαλαρή. Έγιναν πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις.

Είναι ένα πρόβλημα. Το πρώτο διάστημα προσπαθήσαμε να βρούμε τα βήματά μας, πάντα με πνεύμα συνεργασίας. Δυστυχώς πολλοί δεν μπήκαν σ’ αυτό το πνεύμα. Έχουμε κάποιους κανόνες. Ο επικεφαλής κάθε παράταξης έχει δικαίωμα να μιλάει 7 λεπτά και ο κάθε σύμβουλους 3 λεπτά, μ’ ένα μικρό δικαίωμα της δευτερολογίας. Όταν μας περιορίζει ο χρόνος δεν μπορεί να μονοπωλούν 1, 2, 3, 5 άνθρωποι το λόγο και οι άλλοι να μην προλαβαίνουν να μιλήσουν και στο τέλος να αγανακτούν και να γίνεται μια ανούσια συζήτηση στο τέλος. Η θέση μου είναι και εύκολη και δύσκολη. Θα έπρεπε όταν κάποιος συμπληρώνει τα 3 λεπτά να του αφαιρώ το λόγο. Δεν είναι τόσο εύκολο και πολιτισμένο. Αλλά δεν γίνεται να τα 3 λεπτά να τα κάνεις 6 και να γίνεται αυτό συνεχώς.

Ο χρόνος ομιλίας ισχύει για κάθε θέμα. Στην προηγούμενη συνεδρίαση που είχαμε 26 θέματα σκεφτείτε να μιλούν κάποιοι και να εξαντλούν το χρόνο τους. Έτσι οι συνεδριάσεις είναι μεγάλες σε χρονικό διάστημα αλλά θα πρέπει πλέον να σεβαστούν τον κανονισμό. Αν δεν τον σέβονται, από ‘δω και πέρα θα αναγκάζομαι να γίνω και εγώ αναιδής όπως είναι κι αυτοί και να του αφαιρώ το λόγο. Δεν μπορούν κάποιοι να εκμεταλλεύονται τη καλή διάθεση που έχουμε για συνεργασία.

Επειδή έχω ακούσει διάφορες κουβέντες, αυτό που θέλουμε είναι την ουσία. Ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου είναι να παράγει έργο κι όχι να αναπαράγει κουτσομπολιά. Και θα πρέπει να μάθουμε να συζητάμε. Όταν έρχεται η ώρα για ερωτήσεις πρέπει να κάνουμε ερωτήσεις και όχι τοποθετήσεις. Κι όταν είναι η ώρα για τοποθετήσεις πρέπει να κάνουμε τοποθετήσεις. Κι όταν μας απαντάνε πρέπει να ακούμε την απάντηση και να τη σεβόμαστε και δεν μπορούμε να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ερωτήσεις. Στη συζήτηση για τη ΔΙΑΑΜΑΘ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Βογιατζής δέχθηκε την ίδια ερώτηση από πολλούς ανθρώπους. Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *