«Πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα των συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας του Δήμου Παγγαίου» δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Με το υπουργείο Εσωτερικών θα έχει επαφή ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος  για το θέμα των συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας του Δήμου Παγγαίου που οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον ίδιο το θέμα μπορεί να επιλυθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Όπως τόνισε αρχικά «Επειδή έχει αργήσει η επίλυση αυτού του θέματος, έχουν προκύψει δύο δικαστήρια που αναβλήθηκαν, το Σεπτέμβριο έχει ορισθεί το τρίτο, και στο εντωμεταξύ επειδή υπάρχει ο κίνδυνος του καταλογισμού της συνολικής δαπάνης για τα επίδικα δίμηνα, που θυμίζω ότι αφορούν δίμηνες συμβάσεις για εργασία που παρασχέθηκε πραγματικά, επομένως τίποτε δεν είναι παράτυπο και όλα ελέγχθηκαν και όλα πληρώθηκαν ως έπρεπε από τα ειδικά όργανα, πλην όμως από μια αστοχία χειρισμού, ήρθε εκ των υστέρων κάποιος νομικός σύμβουλος του ΑΣΕΠ και έκρινε παράνομες αυτές τις συμβάσεις, στέλνοντας στο δικαστήριο δημοτικούς συμβούλους δύο θητειών δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ των συμβάσεων.

Κρίναμε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί με μια τροπολογία που θα περνούσε στη Βουλή  και εκ των υστέρων θα νομιμοποιούσε όλη αυτή την κατάσταση, παρά το γεγονός ότι είναι στα άκρα όχι της νομιμότητας, αλλά της ορθής τακτικής, εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις να ρυθμίζονται με τροπολογίες που περνούν εν μια νυκτί στη Βουλή και ξαφνικά όλα τα νομιμοποιούν».

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Επειδή επί της ουσίας νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία και παρατυπία και από την άλλη επειδή δημοτικές παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι διώκονται σε ένα ποινικό δικαστήριο, αξίζει τον κόπο αυτή η ταλαιπωρία να επιλυθεί και η όλη εκκρεμότητα να ρυθμισθεί.

Το πρόβλημα του Δήμου Παγγαίου σήμερα θα το έχουν πιθανότατα πολλοί Δήμοι και πολλά δημοτικά συμβούλια στην πορεία. Επομένως ερχόμαστε και να θεραπεύσουμε μια κατάσταση που θα προκύψει σε πολλά σημεία της Περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση για να επικεντρωθούμε σε αυτά που πρέπει να γίνουν, δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρξει και η συναίνεση του Υπουργείου Εσωτερικών σε όλους αυτούς τους χειρισμούς που κάνουμε – θυμίζω ότι με δική μου πρωτοβουλία είχε γραφεί τροπολογία και είχε μοιρασθεί στους συναδέλφους παραμονή της διεξαγωγής του δεύτερου δικαστηρίου, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει ο Δήμος Παγγαίου ως λόγο αναβολής, αφού ούτως ή άλλως είχε γραφεί και συνταχθεί, πλην όμως η κατάθεσή της  και η υπερψήφιση αναβλήθηκε με κοινή μας απόφαση έτσι ώστε να διερευνηθεί το κλίμα και να υπάρξει καθολική συναίνεση και από την πλευρά της ΝΔ αλλά και από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό για την νομοθετική αυτή διευθέτηση του όλου ζητήματος.

Η λήξη της περιόδου ελέω Πάσχα σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα προγραμματίσουμε νέα επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, είτε μόνος μου, είτε μαζί με συνάδελφο βουλευτή της Καβάλας, προκειμένου να συνεννοηθούμε και να δούμε πως πρέπει να λειτουργήσουμε ότι το πράγμα αυτό να δουλευθεί και να επιλυθεί».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος και πρόσθεσε ότι  «Νομίζω λοιπόν ότι υπάρχει το έδαφος και η αισιοδοξία όλο αυτό να πάει καλά. Αν βέβαια συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό που πρέπει να γίνει, αν το υπουργείο δια της πολιτικής του ηγεσίας συμφωνήσει ότι αυτός είναι ο τρόπος, τότε νομίζω ότι η τροπολογία θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια, συνεδριάζει άλλωστε και η ΚΕΔ στο κέντρο και ο αρμόδιος υπουργός λογικά εκεί θα ανακοινώσει τα σχέδια του για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οπότε εκεί αναμένουμε ένα νομοσχέδιο συνολικό με τις παραμέτρους που μας αφορούν να επηρεάζουν λογικά και την υπόθεση του Δήμου Παγγαίου και θα δούμε πως θα ερευνήσουμε για να λυθεί το θέμα.

Ελπίζω τις πρώτες ημέρες μετά το Πάσχα που έρχονται να έχουμε κάποιες καλές ειδήσεις και καλά νέα σε ό,τι αφορά τον συντονισμό και την τελική επίλυση αυτής της υπόθεσης που απασχολεί πολύ κόσμο. Για εμένα θα ήταν άδικη εξέλιξη να καταδικασθούν ή να κινδυνεύουν να καταδικασθούν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο ποινικό δικαστήριο, επειδή πήραν μια απόφαση να προσλάβουν διμηνίτες για δουλειές που χρειαζόταν ο Δήμος τους, και επιπλέον και ίσως αυτό είναι σημαντικό, να κινδυνεύουν με καταλογισμό πληρωμής όλων των μισθών των διμηνιτών που εκ των υστέρων το ΑΣΕΠ θεώρησε παράνομους, με παρεπόμενη συνέπεια την αδυναμία δημοτικών συμβούλων που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, να πάρουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Όλο αυτό θα ήταν άδικο αν γινόταν εξαιτίας αυτών των αποφάσεων μια και οι προσλήψεις ήταν απαραίτητες στο Δήμο Παγγαίου. Επομένως πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *