«Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο», δηλώνει για τα εντός συνόρων ο πρόεδρος των βενζινοπωλών, Φώτης Πούλος

Η επίθεση στα διυλιστήρια της Σαουδικής Αραβίας ενδεχομένως να προκαλέσει αύξηση στις τιμές καυσίμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο η όποια αύξηση, αν θα προκύψει, θα είναι τεχνητή.

Ο κ. Πούλος είπε ότι «αυτήν τη στιγμή το πετρέλαιο κινείται κοντά στα 60 δολάρια το βαρέλι. Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι είναι 100% χρηματιστηριακό προϊόν και κάθε τι επηρεάζει αρνητικά ή θετικά την τιμή του προϊόντος. Η επίθεση έγινε στη Σαουδική Αραβία, σε ένα από τα μεγαλύτερα σημεία παραγωγής παγκοσμίως κι αυτό δημιουργεί τους φόβους αύξησης της τιμής του βαρελιού αργού πετρελαίου. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να δούμε αν θα υπάρξει αύξηση μ’ αυτήν την αφορμή ή κάποιοι θα προσπαθήσουν να κερδοσκοπήσουν έναντι αυτού του γεγονότος. Το σίγουρο είναι ότι η παγκόσμια οικονομία περνάει αυτήν τη στιγμή μία ύφεση που δεν δικαιολογεί μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του αργού. Η παγκόσμια οικονομία δεν τρέχει με πολύ μ μεγάλους ρυθμούς ούτως ώστε να χρειάζεται αργό πετρέλαιο για να υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και αυτό να προκαλεί αύξηση τιμής. Ό,τι θα γίνει και αν θα γίνει μεγάλη τρομακτική αύξηση του αργού, τις περισσότερες φορές θα είναι τεχνητή. Αν και έχω τονίσει πάρα πολλές φορές σαν χώρα και σαν γνώσεις για αν μπορέσουμε να ξέρουμε και να επηρεάζουμε τις διεθνείς καταστάσεις για το συγκεκριμένο προϊόν».

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Μιλώντας γενικά για τον κλάδο, είπε ότι «έχει ξεκινήσει μία συζήτηση κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το πετρέλαιο θέρμανσης. Έχει ανοίξει λίγο η πόρτα για το συγκεκριμένο θέμα να ξεκινήσουν κάποιες συζητήσεις. Έχουν ακουστεί πολλά. Δεν υπάρχει κάτι αυτήν τη στιγμή για να πούμε συγκεκριμένα ότι κάτι θα γίνει ή κάτι συζητιέται. Συζητήσεις θα έχουμε περίπου μέχρι τέλος του μήνα, οπότε θα είμαστε πιο σίγουροι να ανακοινώσουμε και να πούμε κάποια πράγματα. Να τονίσουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν μπορεί να γίνει πολιτική με επιδόματα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *