«Πρέπει να γίνει Περιφερειακό το Νοσοκομείο Καβάλας, προς όφελος όλων» δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων   Κατερίνα Πετράκη

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας  έστειλε επιστολή προς τους φορείς  αναδεικνύοντας την ανάγκη το Νοσοκομείο από Γενικό να γίνει Περιφερειακό.

Ένα αίτημα πέρα ως πέρας δίκαιο όπως τονίζει η πρόεδρος του Σωματείου κ. Κατερίνα Πετράκη.

Στόχος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Καβάλας είναι να καταστεί περιφερειακό, αίτημα που κατά την άποψη της προέδρου του σωματείου Κατερίνας Πετράκη είναι εφικτό λόγω χρονικής συγκυρίας.

Όπως ανέφερε «Με ένα νέο νομοσχέδιο σχετικό με την οργάνωση των νοσοκομείων να είναι κατατεθειμένο, άρα καταρτίζεται εξ αρχής ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, η χρονική ευκαιρία φαίνεται ιδανική ως προς την υλοποίηση του στόχου.

Πάνω λοιπόν στη συγκυρία βασίστηκε το σωματείο λαμβάνοντας μια απόφαση την οποία και κοινοποίησε. Μάλιστα, η άποψη του σωματείου ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη της διοικήσεως του νοσοκομείου που έσπευσε να συμφωνήσει. Μέσω επιστολής έχουν ενημερωθεί οι βουλευτές και η δήμαρχος, έτσι το σωματείο αναμένει αντιδράσεις και συναντήσεις για κατ’ ιδίαν συζήτηση.  Το κατάλληλο κτήριο υπάρχει, η ορθή λειτουργία του νοσοκομείου είναι ευρύτερα παραδεκτή  ενώ έστω και ατύπως η λειτουργία του Νοσοκομείου θεωρείται ήδη περιφερειακή.

Η Διοίκηση έτσι και αλλιώς συμφωνεί, αναμένουμε στήριξη και από τους τοπικούς φορείς. Να σκεφτείτε ότι το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μετά από ενέργειες συντονισμένες έγινε πανεπιστημιακό. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε Περιφερειακό;

Ο χαρακτηρισμός ενός νοσοκομείου ως περιφερειακό σημαίνει τροποποίηση του οργανογράμματός του, αύξηση των οργανικών θέσεων του προσωπικού, καθώς και αύξηση των οργανικών κλινών του (450 μίνιμουμ) από τις 420 οργανικές που ήδη υπάρχουν. Κατόπιν πρωτοβουλίας της διοικήσεως του Νοσοκομείου αρχίζει διαβούλευση με τοπικούς φορείς και κομματικούς οργανισμούς. Σε αυτά τα 15 χρόνια δουλεύουμε ως Περιφερειακό Νοσοκομείο. Πριν το 2007 είχε 500 κλίνες στον οργανισμό του το Νοσοκομείο και είχε και προοπτική ανάπτυξης».

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

 

Σύμφωνα με την άποψη της Κατερίνας Πετράκη δε θα υπάρξει κάποια αντίδραση στο καβαλιώτικο αίτημα, όπως για παράδειγμα από κάποιο όμορο νοσοκομείο αφού τίποτε δεν  θα μειωθεί προς όφελος του νοσηλευτικού ιδρύματος της Καβάλας. «Αντιθέτως μάλιστα, οι πολίτες της Ξάνθης και της Δράμας θα εξυπηρετούνται ευκολότερα αντί να μετακινούνται προς Θεσσαλονίκη για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Εξάλλου, ακόμη και σήμερα το Νοσοκομείο της Καβάλας δέχεται ασθενείς προς νοσηλεία από ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜΘ. Κανείς δεν θίγεται, ίσα ίσα ο κάτοικος της Δράμας ή της Ξάνθης έρχεται στην Καβάλα για να ιαθεί.

Κοντολογίς, η μοναδική αντίδραση που ίσως καταγραφεί θα προέρχεται εκ μέρους του υπουργείου και προφανώς για οικονομικούς λόγους. Πάντως εγώ δηλώνω αισιόδοξη, μια και οι θέσεις θα αυξηθούν έστω και αν δεν γίνει καμία πρόσληψη…. Αισιόδοξη ότι ούτε από την κυβερνητική πλευρά θα υπάρξει αντίρρηση. Διοίκηση και σωματείο θα κινηθούν συντονισμένα προκειμένου και πληρέστατη ενημέρωση να υπάρξει σε τοπικό επίπεδο και ο στόχος να προωθηθεί αποτελεσματικότερα. Και γιατί να μην έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε κάθε κλινική μας;» αναρωτήθηκε.

ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ…

Η Κ. Πετράκη  σημείωσε με νόημα  ότι  «όσο και αν κουρεύεις κλίνες, οι άρρωστοι δεν κουρεύονται και όλα γίνονται ως πρέπει. Για αυτό και θα ενημερώσουμε άπαντες και αφού και η διοίκηση του Νοσοκομείου ξεκίνησε δράση ας συνεχίσει και μαζί ας προχωρήσουμε  μια και το ζητούμενο είναι να κινηθούμε ως πρέπει και με όλους μαζί να καταφέρουμε κάτι καλό».

Αναφορικά με τις σχέσεις του σωματείου με τη διοίκηση τόνισε ότι  «Επί του παρόντος κανένα πρόβλημα σχέσεων δεν υφίσταται μεταξύ διοικήσεως κι εργαζομένων του νοσοκομείου. Όπως υπογράμμισε η Κατερίνα Πετράκη  «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με κανένα. Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται. Εμείς παρεμβαίνουμε μόνο όταν προκύπτουν καταγγελίες εργαζομένων. Αλλά επί του παρόντος κανένα πρόβλημα δεν υφίσταται. Κι εγώ προσωπικά συνομιλώ τακτικά με τον διοικητή τυ Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου , αφού άνευ συζητήσεως τα προβλήματα δεν επιλύονται μόνα τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση