«Πρέπει να βρεθεί λύση ώστε η Βιομηχανία να βρει ξανά τη θέση που της αξίζει» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων ΒΦΛ, Νίκος Βογιατζίδης

Τη Βιομηχανία Φωσφορικών  Λιπασμάτων επισκέφθηκαν την Πέμπτη τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων  κ. Νίκος Βογιατζίδης σημείωσε ότι τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα της Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ενημερώσαμε ακριβώς για το τι είχε συμβεί εδώ, τι είχαμε περάσει ως εργαζόμενοι και τι εκκρεμότητες υπάρχουν. Είναι μία στάσιμη κατάσταση και πρέπει να βρεθεί λύση ώστε η Βιομηχανία να βρει ξανά τη θέση που της αξίζει. Και να τηρηθεί η συμφωνία και να δοθεί μία συνολική λύση στο χώρο της βιομηχανίας έτσι ώστε να ξαναγίνει αυτή που παλιά γνωρίζαμε, που έπαιζε καθοριστικό ρόλο στον πρωτογενή τομέα. Μας λυπεί το γεγονός ότι έχει γίνει αντικείμενο σκανδαλολογίας από λάθος χειρισμούς του επιχειρηματία. Μας ενοχλεί το γεγονός ότι έγιναν τέτοια πράγματα σε εργαζόμενους έτσι ώστε να χάσει τόσος κόσμος τη δουλειά του και μέχρι σήμερα να παλεύουμε να επανέλθουμε στις θέσεις εργασίας μας. Μας ενοχλεί που υπάρχουν εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένων χρόνων, που υπάρχουν ακόμη και σήμερα θέματα ασφαλείας στους εργαζόμενους και δυστυχώς βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να γίνονται και κάποια ατυχήματα. Όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά αλλά μπορεί να αποδειχθεί και πρόσκαιρο, αφού έχει τόσα πολλά χρέη η Βιομηχανία και ανοιχτά ζητήματα. Θα πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο και τοποθέτηση έτσι ώστε αυτή η βιομηχανία να αποκτήσει προοπτική και εργαζόμενους σε συμβάσεις που να τους παρέχουν ασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός έθεσε 4 στόχους: το σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων κάτι που δεν έχει συμβεί, την επανα-πρόσληψη των απολυμένων που έχει συμβεί, την εξυγίανση που δεν έχει συμβεί και την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος που ούτε αυτό έχει συμβεί. Σήμερα η βιομηχανία έχει περίπου 600 εργαζόμενους».

ΑΤΥΧΗΜΑ

Για το θέμα του ατυχήματος του εργαζόμενου είπε ότι «μας ενδιαφέρει ως σωματείο να κάνουμε ουσιαστικές κινήσεις. Είμαστε σε επικοινωνία με τον εργαζόμενο και γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Αν χρειαστεί θα βγάλουμε μία συνολική ανακοίνωση. Δεν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε επικοινωνιακά το γεγονός, μας ενδιαφέρει να παρέμβουμε ουσιαστικά έτσι ώστε να μην έχουμε άλλα τέτοια περιστατικά και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».

Για την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του υποψήφιου δήμαρχου Καβάλας, Βαγγέλη Παππά, είπε ότι «είναι μία συνειδητή απόφαση και μέσα από το δικό μας αγώνα είδαμε πάρα πολλά πράγματα. Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να συμμετάσχω στην πρόσκλησή του ήταν γιατί στο πρόσωπό του είδα έναν άνθρωπο που γνωρίζει τι σημαίνει αλληλεγγύη και πώς γνωρίζει να στηρίξει τον αδύναμο. Αυτά ήταν τα πρώτα κίνητρα που απάντησα θετικά στο κάλεσμά του. Η διαφορετική πολιτική μας ιδεολογία δεν είναι εμπόδιο στο να συνεργαστούμε, αντίθετα είναι προτέρημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *